Saturday, February 13, 2010

~Rest in Peace Cepu~

Pkul 1 tadi, kitorg dikejutkan dgn berita sedey dr pahang.. sedang mak abah adik sibuk mengemas baju untuk dtg ke melaka, tibe2 jiran depan umah dtg bgtau cepu kene langgar..:( akhirnye pkara yg paling family kitorg takotkan terjadi jugak.. umah kitorg mmg berisiko untuk kucing2 kene langgar, sbb depan tu jalan besar. slama pindah umah, da 2,3 kucing mati depan umah, tapi kali ni kucing sendri plak yg kene langgar.. bukan tak kurung, tp besela kucing mne hendaknye bkurung 24 jam.. meronta2 akhirnye tlepas jugak.. cepu da bese da lintas2 jalan sebelum ni, tp besenye die tggu jalan lengang dulu, tp td mungkin cepu tak pasan kete dtg.. k.long call menangis2 bgtau cepu da takde.. die org yg plg sedey skali sbb die la yg hari2 jaga cepu..adik bongsu kitorg pun,mucy tersedu2 waktu ckp ngan die tadi.. ma kate die meratap je dpn kubur cepu td.. adik syg, sbr eh.. Allah lebih sygkan die.. redhakan pemergian die ye, smg cepu aman di sana.. 7 tahun menjaga cepu bukan masa yg singkat, segala pahit manis slama menjaga cepu takkan kitorg lupe smpai bile2.. RIP cepu.

 

~In Memories~
Feb 2003 - Feb 2010
Rest in Peace Cepu

9 comments:

Tihara said...

kucing ni mcm sebahagian dari family member..kalu diorang mati, mmg sedey gila..akak hari tu time kucing mati, 2 weeks in sad mod..sampai sekrg tak boleh lupa. :(

dizzydude said...

alaaa..sedenyee..kesian kuceng..tak boleh dengar kalau ada kuceng kena langgar..kesian sangat :(

Hello Kitty said...

aah,btol kak..da jadi part of life da dorg ni..bahasakan diri pun mama ngan dorg2 ni.. cepu ni da 7 tahun family jaga, bile die takde, rase len je..:(

FaisalReza said...

salam... eh masa bila plak den mengiauuu....

RAIFANA said...

haah. aku gak kucing. aku bg nama acik n angah. acik ni mmg baik n manja gler dgn aku. tido sekali, asal subuh je pijak2 aku suh bgn. biasa aku bukak tngkat letak dia kat luar. hihihihi...naik moto jejalan paling dia suka. t dah takde. but still miss him.. huhuhu... ptg td tgok pakcik bawak kucing dia naik moto. terus teringt kat acik. hohoho..

Qisha said...

alaa ciannya..RIP Cepu..qisha pun penah ada kucing yang mati kena langgar..langgar lari plak tu..rasa cam nak langgar je orang yang melanggar tu..7 tahun lama tu..lagi terasa kalau dia dah takde..harap adik korang akan OK..

kozumi_ro said...

alahai...cian nyer...(T.T)sabar ye...koz pun pnah alami bende yg sama...nk wat cmner dh takdir dier

Hello Kitty said...

qisha : aah,langgar lari gak ni qisha, dgr2 jiran nangis2 pggil adik sha tgk cepu, mak sempat amek die,n die mati atas tgn mak.. aah,7 tahun lame sgt..da pindah2 rumah pun,die setia ngan kitorg.. khilangan die mmg 1 benda yg bsr wat kitorg 1 family..

koz : thanx koz..aah, smg die tenang di sane..amin..

Snowwhite Zone said...

sedihnyer.. RIP ye cepu