Thursday, February 25, 2010

~pheea wat mama mummy risau lagi~

pagi tadi waktu nak bg anak2 bulus makan, bukak je pintu sume berlari kuar, tak pasan lagi yg pheea takde, so sha pnuhkan bowl ngan makanan, sapu2 bilik dorg, cuci litter box, then baru perasan yg pheea takde, besenye die antara yg depan skali time makan.. tp die takde..:( sha da kalut da, sha suh eena cari kat ruang tamu, eena ckp takde.. adeh, sha check tgkap, ade jaring kene cungkil.. sah pheea da keluar lagi dari bilik..dulu pheea da pnah wat 2 kali, sha da ikat balik jaring tu, tp die g tebuk balik..pheea,pheea.. sha cmpak penyapu, tros sha kuar g belakang umah.. sha pggil2 name pheea..takde respon.. pastu sha g kat longkang yg ade penutup tempat die pnah mnyorok dulu, sha pggil lagi name sopheea, then sha dgr pheea mngiow2 tak benti kuar dr bawah longkang.. alhamdulillah, pheea ade kat ctu, sha amek die, sha dukong die, sha pelok die, sha cium2 die.. die msih mngiow lagi, maybe takot kot.. ksian die.. bulu die pnuh ngan debu n habuk.. kasar2 bulu die..sha usap2 bdan die, buang habuk2 pada misai n muka die, die pgg kemas je baju sha.. sha bawak die msuk bilik, tros hantar kat makanan, die makan dengan lahapnye, then die g kat teddy bear die hisap susu, pastu die smbung balik makan n minum.. ksian die, bape jam la die kat luar tu blapar.. pastu eena amek cable tight then ikat balik jaring tu.. pasni kitorg kene tukar jaring tu jaring besi, skrg ni pkai jaring kain je, tu senang die nak korek..
 
balik2 trus cari teddy bear die, n makan dgn lahapnye..:(
  
todd risau sgt pheea hilang, smpai je tros jilat2 muke pheea.. sedey lak tgk:(
dear pheea, jgn wat mama n mummy camni lagi k, mummy leh jatuh sakit klau pheea takde, mummy syg pheea mcm mummy syg nyawa mummy.. pheea jgn la nakal2 k, jadila anak bulus mama n mummy yang baek.. kalau la pheea takde tadi kat belakang umah, ape la jadi kat mummy skrg..:( 

4 comments:

+ haNisahZubir + said...

haish phea ni.. riso aku la.. nasib baik jmpe blk.. ish2

+ haNisahZubir + said...

ha lg satu.. cpt2 sket psng jaring besi.. nnti aku nk g melaka.. umah br ke umah lame? huhuhu

Misz Pinkie Winkie said...

hehheh..
phee nie wat peel lak.
lin slalu kira anak bulus.setiap hari..
dah cukup baru sennag hatie.
mummy n mama dah bleh start mengira pasnie ok.
comell phee ngan anak patung tue.
hehhhehe

umi_e said...

pheea janganlah buat camtu lagi ok!

* risau kalau anak bulu 'hilang' walaupun sekejap...