Friday, April 30, 2010

~jangan salah gunakan!!~

mmg kitorg tak menitikberatkan sgt pic2 dalam ni letak watermark sume, tp jgn la salah guna kan plak.. kalau nak pic dalam blog ni, mintak.. kitorg takkan marah n takkan x bagi.. mmg bende ni nmpk small matter, tp bg kitorg amek tanpa kebenaran n publish plak utk nak wat bisness mmg salah.. before ni petwhizz da mntak gambar ni utk advertising.. then tibe2 ade sumone bgtau, pic ni ade diiklankan kat mudah, mula2 kitorg igt petwhizz, so mls la nak bukak link tu, then mlm smlm sha bukak tgk nama org lain yg jual cat toilet ni.. hm, tak leh jadi ni.. sha msg kak suzi petwhizz kot2 ajen kak suzi ke, then kak suzi ckp bukan n die da msg org tu.. sha pun ade msg jugak org tu nyamar jadi customer, tanya die macam2.. then lepas tu barula sha bgtau die, ni gmbar blog kitorg n die amek tanpa permission.. die ckp die akan buang secepat mgkin.. soryla, bukan kitorg nak bkira hnya sekeping gambar ni, but gmbar ni da officially kitorg bg petwhizz utk dorg punye petshop advertising.. so kalau ade yg lain2 amek jugak, da tak besh la kan.. lagipun petwhizz bukan amek free je, kitorg dapat ganjaran jugak skit..hurmm..
  

p/s:  dulu ade yg pnah amek pic kucing dalam ni n iklan kan for sale..tak suke!! :(

8 comments:

rossoneri said...

kamu tulis je kat welcome note tuh, pasal copyright kamu punya gambar ni semua..mungkin dorg tu 'buta' dalam hal2 copyright ni kot...

Azrul Hisham said...

better buat watermark kat gambar....senang detect orang yg amik tanpa kebenaran...

illafira said...

elok la wat watermark je.. kita nak halang susah.. kdg2 dah bgtau pun still ade yg buat gak

sI tEDI said...

setuju tindakan tu sha..

nanti kita jumpa.. aku seligi dia.. :P

Cik Buya said...

waahh.. banyak nye tucing :)) hehe..
hey, im just blogwalking here and.. banyak betul kucing peliharaan awak. and by the way.. leh kongsi tips tak camne nak ajar kucing2 ni berak kat jamban? puposely, lubang jamban la.. hihi. ok.. tata :)

Petwhizz said...

Sha ngan Ina memang ada hak untuk bersuara.. sbb no1. semua kucing adalah kucing the twins.... no.2 penat soh diaorang anak bulus posing.. tak tau berapa lama amik masa... no3.itu dipanggil hak cipta terpelihara... tgok gulatis pun kene saman... Petwhizz first time customer tunjuk gambar sbb tanya capsule then i cari owner dia nak mintak guna. After discussion baru kami dapat izin... Gentlemen business ler.. Kalau btol nak buat bisnes.. buat ler betol2... nanti kene saman dgn cik twins susah jer.... For cik twin yang sweet.. thanks for the exclusiveness.. really appreciate.. Really enjoy to have you as business associates....

Dara lapok said...

erm.. kesian..

mmg diorg tu amik kesemptn..

tak guna betul diorg tu..

(=.=)

marina anakcikbob said...

buat watermark.. mudah xallow gambar yg mmg da ada watermark..