Tuesday, April 27, 2010

~baiknya hamba Allah ini~

akhirnye, sha da jmp org yang baik hati rawat n jaga HERO smpai besar.. speechless n tkejut sgt bile tgk kat blog die tadi.. baru je last week sha post video hero kat fb, n ari ni sha da tahu sape yg selamatkan hero tu.. maybe ade yg da tahu pasal hero ni, tp biar sha citer skit psal hero ni k..


 HERO ni seekor kucing kurang upaya yang menjadi mangsa kekejaman manusia dimana kedua-dua kaki hadapannye telah dipotong oleh seorang yang tidak berperikemanusian hanya kerana MENCURI IKAN di sebuah restoran.. dan Abg Hairey telah mngambil dan mbawa balik serta merawat hero hingga sembuh shingga kini.. smg Allah mblas segala jasa baik abg hairey.. :) 


video lain2 leh tgk kat sini.. n video hero kat bawah ni.. tersentuh sgt.. 5 kali sha n eena tgk, 5 kali kitorg menangis.. kejamnyee sape yg buat die mcm tu.. nasib baek ade org yang sanggup amek da jaga die.. hero, smga kamu mbesar dengan sihat..

26 comments:

.::WaNiE::. said...

sampai ati

awakk

buat saye nangis kat opiss

waa sedihnye

kesian hero

tapi dia sgt tabah:) mujur ada org selamatkan

boyachilles30 said...

klip yang mula2 skali tu, hero dah agak sembuh ( sebulan selepas tragedi ). aku lambat amik gambar dia pasal masa tahun 2005 aku pakai henpon cekai, takde kamera...

AiZ said...

alhamdullilah ade orang prihatin.. :)








komen entry i juga ye.. klik laju-laju link nih >>CARA MEMBUAT LINK DARI RUANGAN KOMEN KE ENTRY U ALL.... BOLEHLAH KITA BERBALAS KOMEN KAN?..HIKHIK



Cutie said...

hehe wanie.. sha ngan eena pun nangis2 kat ofis.. sedey kan, sedey sgt2.. tgk skrg ni pun yg ntah kali kebarapa pun leh nangis lagi..huu..

Cutie said...

camne la waktu ko amek die mule2 tu eh? klu ak da meraung2 kat situ.. even tgk stray pun ak da sedey2, ni kan yg kene potong kaki.. huu..

Misz Pinkie Winkie said...

moga hero membesar dengan sihat.
amin.

boyachilles30 said...

Masa tu, tangan dgn kepala aku terasa menggigil...aku balut dia dengan jaket motor aku ( kuyup dengan darah )dan letak ke dalam bakul motor....Aku tak rakam plak yang tu pasal henpon aku cekai...sampai jer umah, aku blurr..nak anta klinik, masa tu aku br pas lunch time on d way nak gi keje..modal plak takde...last2, aku tuang myk gamat sebotol kat tangan dia..pas tu bg piskis....dia tak mkn 3 hari sampai aku paksa dia..

Cutie said...

yekee.. sedeynyee..:( ak tak dapat byg kalau ak kat tempat ko.. die mst sakit sgt.. abeh tgn die yg kene potong tu ko jmp tak? ko da wat yg tbaik sgt kat die.. smg Allah mbalas jasa baik ko.. :)

boyachilles30 said...

mungkin hero dah pun doakan untuk aku...korang nak tau ape yang dia doa?? klik sini http://kakimotong.blogspot.com/ mgkn imej gambar title tu yang dia doakan untuk aku...tak pernah termimpi beb...

Cutie said...

hehe..tula.. ko dapat anak twin, mst suke kucing gak mcm ko n mcm kitorg..hehe..:P

boyachilles30 said...

aku baru amik kucing dari kedai mamak bawak balik umah...warnanya hitam legam...korang carikla dalam blog aku tue

aNiss said...

huhuhu..
so sweet....
:)

nur zatil akmar... said...

ya Allah,,sedihnye,,ada jgk manusia yg sggup wt cmtu..
moga Allah membalas jasa abg yg jaga n ambil HERO tu,,,
aminnn~
bkn senang nk jaga kucing cmtu..
sob3~

M.N Hisham said...

saya pun da wat entry tribute utk hero kat blog... cedey cedey..

ajib said...

ade gak orang saggup wat kucing camni ea...cedeynya

dir...antologi hidup apple sepi... said...

thank you so much to you boyachilles

thank you so much...u afford n prihatin is speechless...n priceless..thank you so much...

sI tEDI said...

speechless.. speechless.. speechless..

......

cry....

.......

umi_e said...

Ya Allah... ada manusia sekejam itu!!! Semoga Allah membalas kejahatan manusia itu dan kebaikan manusia yang berhati mulia yang menyelamatkan HERO

* Tuan asal yang membuang kucing dijalanan sehingga kucing meliar mencari makan juga sepatutnya diberikan balasan!

(sorry kalau agak emosi...)

she_mah said...

Ya Allah sedihnya..menitis airmata tgk vdeo tu. penderitaan kucing disebabkan manusia yg tiada akal fikiran. :(

|| NaFiRaa || said...

huhuhuhu..sgt tersentuh..

tabah sungguh HERO tu..sesuai sgt ngan namanye..

tahniah buat tuan dia yang berjaya merawat HERO..

yaYa@DaiYa said...

Ya Allah Ya Tuhanku,

berkatilah mereka yg membela nasib mereka yg teraniaya, berikanlah kebaikan di atas sifat murni itu,

Ya Allah Ya Tuhanku,

jauhkanlah kami dari bersifat munafik dan zalim seperti manusia yg telah Kau jauhkan sifat kasih dr hati mereka.

Sesungguhnya sesuatu itu berlaku hanya dengan kehendakMu jua.

Amin.

kayown said...

first time dalam hidup sakura tgk kucing yang dianiaya sampai mcm tu..alhamdulillah ada insan yang sanggup jaga hero. isk3.. dr mula video smpai habis sakura nangis.. semoga hero sentiasa sihat

nuriz said...

apa punya manusia la yg kejam sgt ni

e.t.t.y said...

yaAllah, sedihnya. sialan betul org yg buat macam tu.
malu nangis depan mak!

Nurain Hasan said...

sebak...:(

-И α Ě ɨ Ľ α- said...

sumpa aku nangis tgok vedeo ni..
hero seekor kucen yang comel..
comel lg bila kaki die dah x de..

bodoh manusia yang buat die tuh!!!!!!!

heroooooooo!

moge allah membalas jasa Abg heiry