Tuesday, April 6, 2010

~cute little oranges~

dulu kitorg penah citer pasal anak2 momo (bace ni), n salah sekornye name oyen.. now oyen plak da dapat babies, momo plak da selamat dizass selepas skali beranak.. tkedek2 bawak perot yang gemok bile da kasikan, tula hikmah klu kasikan kucing.. gemok n sihat.. =) oyen plak lepas da abeh kasi susu kat anak2 die, g antar zass jugak.. bukan taknak hantar trus, tp ksian..bgla dorg merasa skali beranak, nti bile da zass da takde nafsu da.. bbalik kepada cter oyen td, kali ni oyen dapat 5 ekor babies, sume oren.. hehe.. takde hitam lnsong.. maybe bapak dorg kaler oren jugak, tu yg kuar sume oren putih je.. comey btol sumenye, geram je tgk.. skrg sume da bukak mate, cume jalan je merangkak2 lagi.. kaki sume tak kuat lagi.. hurmm, rindunyee kat kucing2 kat pahang esp belang... lame tak pelok2.. oh, nti kitorg cter pasal belang.. kucing tu kitorg kutip kat asrama  waktu blaja tahun 2 dulu, waktu tu die kecik tapak tgn je.. then bawak balik phg suh family jaga.. da tua da pun belang skrg.. hehe..:)
ni dak oyen dan babies.. comey sgt!!=)

   
p/s : pheea tgh bunting skrg.. lalala.. kitorg bakal jadi granny.. yipee..

12 comments:

Ery Farieha said...

alalala
rindunye anak kucing yg hilang tu
;(

keklapiscoklat said...

eee cutenya... best best ada kucing... tapi lepas kucing saya yg sebijik kaler kucing awak ni (saya panggil milo) mati, terus tak berani nak pelihara. mak aii sayang kucing ni lain mcm. menangis bagai nak rak..huhuhu

Azrul Hisham said...

comel kucing color oren :)

Akmar Anuar said...

corak n kaler oyen tu mcm akmar nye arwah meow dulu2..hehe..

ske kucing corak n kaler camtuh..
OYEN COMEL!! eh tercurang kat caspi lak, hehe :P

iela said...

wah sonoknya nak dapat cucu.. hihihi

sI tEDI said...

oren!

rindu oren aku yg hilang!!

nak try bela kucing jenis DLH

sapa nak derma.. sila beritahu!!
ha ah ah ha

a.m.i.e said...

wah..bestnye nk dpt baby kucing lg..nnt nk tgk laa..

.::WaNiE::. said...

kittennn

bila la nk dpt kitten

RAIFANA said...

good.. pandai pheaa eeeee

illafira said...

wah.. sume oren.. x pnh ade lg kuceng kaler oren..

Eqah Zaque Billetdoux said...

suka2!
suma kiut miut!

Misz Pinkie Winkie said...

tak sabarnya nak tengok cucu cik twin.
huhuhu