Tuesday, April 20, 2010

~Cats Fun Show - Part 2~

ok, kali ni kitorg nak share pic2 others contestant's cat .. comey2 sumenyee... mcm2 breed ade.. Maine coon, Persian, Flat Face Persian, Sphynx, DLH (long hair), DSH (short hair), Oriental, Birman  n macam2 lagi la.. sgt teruja, 1 show tp byk sgt baka kitorg jmp.. yg paling sha geram skali maine coon n birman.. maine coon aunt wan n kak yati punye mmg comey gilerr.. lebih2 lagi si kecik ria yang suke sgt main.. suke jugak tgk birman kepunyaan sepasang suami isteri doc tu.. cattery die kat melaka je rupenye, nti leh la jenguk2 birman die.. hehe.. then 1st time tgk oriental cat yang gemok n berat 6kg kepunyaan kozumi.. oriental bese kurus je, tp koz ckp lepas da neuter n jaga dengan btol, jadi gemok btol.. n yg lain2, sha suke jugak.. cume tak knl ownernye.. kucing kak ima pun comey.. jugak kucing pakcu yang gebus2 terutamanye yang oren tu.. mcm garfield.. tak sempat nak pinjam pelok..hehe.. takpe, maybe next time..:) ok,layan je la pic kat bawah ni k...
 
kucing kak ima, n big caspian, pasangan doc punye..hehe..:P
 
ini Sphynx, owner die kak yati.. die ckp kucing ni at least kene duk 12 jam dalam aircond.
 


kiri : macam kucing hutan, corak die cantikk..:)
kanan : flat face yang comey..

  
kucing ni sebijik mcm kucing iklan whiskas..:) n oriental cat koz punye, gemookk..hihi..:p


 
kanan tu leeq ckp 'big caspian' sbb sebijik mcm caspi..hehe..:p


 
flat face persian dan DLH rasenye.. :P

 


comey sgt kitten putih ni, mcm bella n cingee waktu kecik2 dulu.. oren ni lak nmpk mcm stress je..


 


si oren yang gemokk dan gebuss mcm garfield..hehe

 
american curl tak silap sha..hihi:p n ria
 
the largest maine coon in the world and kanan jebat

n paling sha suke n geram, ria.. maine coon berumur 3 bulan..muaahx ria..:)

13 comments:

iela said...

alahai...muka ria tu mcm budak baiiiikkk sangat.. kekeke.. shomel2..

.::WaNiE::. said...

american curl tu uihhh kiutnyee

sI tEDI said...

yg macam caspi tu kan mmg tekanan habis. badan x habis2 menggigil.. sbb tu x menang kot.

dr dia datang sampai dan 2 jam kat situ.. tak henti2 perut dia bergoyang2.. aduhai.. kesian betul..

Misz Pinkie Winkie said...

tedi.
yer ker?
kesinnya...stress sangat agaknya.

comelnya ria.
sajakla dengan nama dia.
riang ria dan ceria.
hhehhe

Eena said...

tedi: smpai ptg tedi..last2 tuan die letak sekali ngan kawan die baru ok skit..hehe..die ade menang 1 tapi x igt kategori ape..hehe

Cutie said...

hehe..die menang "cat with attitude"..tak silap la..gigil2 pun menang..hehe..tp mmg ksian tgk die, stress sgt..cheezy yg stress pun ptg tu da ok..hehe

Juz Call Me Sharz said...

sha minat la ngn maine coon 2..comel.. :D
sume meow comel2..

Anonymous said...

Comels nya kucing2 :) Errr mana tau yang itu the biggest maine coon in the world? hehehe. Dr Rosziman (birman breeder tu duduk kat bukit katil) - eh, kak fareen ni :)

Cutie said...

kak fareen - hm,die ade tulis letak kat cage..hihi..mmg besaarr sgt..hehe

Anonymous said...

hehee...ada tulis? Rasa pelik gak. Rasanya maine coon terbesar nun kat US sana. Tak muat cage tu :P Hmm..Ria tu nampak cute. Beli lah huhuhhu. Tapi gambar2 yang awak amik memang cantik. Rasanya Semi flat (silver) and DLH brown tabby tu mcm kucing kak fareen yang dah diadopt hari tu. Owner baru dia ada mention nak masuk show. Ada tak jumpa Tuan dia? Sapa nama Tuan dia?

Cutie said...

hehe..nak beli maine coon,tggu la bkerjaya n ade umah sendri dulu..skrg ni ckup la 7 yg sedia ade ni..hihi.. hm,tak sure la sape owner die k.fareen.. sbb sumenye bz kehulu kehilir..hehe..

Cutie said...

pembetulan kak fareen.. die bukan tulis maine coon tbesar kat dunia.. species yg paling besar dalam dunia..
sory..

umi_e said...

Salam... suka tengok kucing2 yang cute2 kan...

* pakaian beragam tu cantik2 tapi rasanya cam tak berapa bestlah... pakaian tu seolah2 dibuat untuk patung tapi dipakaikan kepada kucing... (adalah baik kalau buat pakaian yang boleh dipakai dan digayakan oleh kucing itu sendiri sambil kucing itu berjalan - cat walk :p )