Tuesday, March 2, 2010

~YaAllah, lindungi kucing2 ini.:(~

Last week, kitorg g kedai ikan kat kota fesyen ayer keroh, nak tambah ikan dlm aquarium, then waktu lalu kat kaki lima deretan2 kedai tu, kitorg nmpk 1 kotak kat pintu 1 kedai kosong, igtkan ape la,rupenye anak2 kucing.. kecik2 lagi anak kucing 5 ekor tu.. ksian btol tgk.. mak kucing tu pun ade kat situ skali, tp kat luar kotak la.. anak2 die ade yg tgh tido, ade yg cube pnjat kluar.. keadaan kotak tu truk sgt..:( dengan koyak2 nye, kotor dgn najis2 dorg, cmpur sisa makanan lagi.. sedey tgk dorg duk dlm kotak yg mcm tu, then sha amek paper dlm kete, n eena lapiskan kertas dlm kotak tu.. hurm, barula nmpk ok skit.. anak2 kucing tu siyes comel, geram tgk, tp apakan daya, da 7 ekor ade kat umah. kalau nak angkut sume, tak larat da nak jaga.. nak hantar kat SPCA pun, dorg pun da blambak2 kucing... mak kucing tu nmpk lemah je, duduk je tepi kotak.. lapar kot, tp kat tepi2 kotak tu byk sisa makanan, maybe ade org bg.. hm,hope kucing tu ok la, n ade org amek bawak balik jaga.. :(
       
p/s : sedey tgk stray cats kat sekitar2 umah n bandar, kalau la byk duit, kitorg da bukak cat shelter da..:( yaAllah, lindungila kucing2 kat luar sane, Amin..

13 comments:

+ haNisahZubir + said...

aaa.. kesiannye.. tuh la psl.. kalau lah diri ni mmpu... =((

SuRayA^i. said...

kesiannye...dlu ade gk jage kucg kt hostel nh..tp da kene buang..sdeyh gile T__T

umi_e said...

gerammmmmmmmmmmmmmmmmmnya (bukan geram kat kucing tapi geram kat orang yang buang kucing2 tu!)

* apalah punya orang camtu!

Ery Farieha said...

comelss.
mungkin tuan kucing tu pn terpaksa buang.
insyaAllah dorg selamat ;)

amie said...

uwaaaa..
sian dorang..
kecik lagi..
huhuhuh..
hope ade yang amek dorang..
sumel je sume..
muke kucen tak bersalah..

My A,B,C,D...... said...

kak e tgk kucing2 tu x takut kat org mesti pernah di bela oleh org kan.....memang pun geram kat org yang buang tu. kalau x nak pun cuba lah carik kan owner baru utk kucing2 tu.

naem said...

salam ziarah...ksian kcg tu... :(

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

kesiannya :-(

iman said...

kesiannya..='(

zella said...

mmg ksian sgt...
klu gi pasar mmg byk sgt kucing terbuang kat sna...

iela said...

kesiannya... Kalo ada duit mmg nak bukak pusat lindungan kucing gak... kesian tgk kucing2 ni kan.

Misz Pinkie Winkie said...

comel.
kalo masuk kat petfinder..
kompem ada yang adopt.
takpelah..kita dah usaha.
selebihnya kita serah padaNya.
hope kucing tue selamat.
kalo lin..kompem dah nangis..
hhehhe

~ h a n i m h u s i n ~ said...

hi!

excited sgt bila drop by here,,n tgk manyak ce auww~

i also wish 1 day leh buka shelter utk kucing2..sedeh bila tgk diorang dok tepi longkang,etc.

n umah saya mmg dpt gelaran "rumah persinggahan kucing"
hahaha..rindu nye ank2 kat umah =(