Thursday, March 11, 2010

~pheea bertemu jodoh akhirnya:P~

hehe.. akhirnye selapas bhari2 bising sbb da gatal sgt, kitorg pun mkin lame mkin tak tahan dgr die menjerit2, last2 sha msg makcik yg sha beli bella n cingge dulu kot2 leh tumpang mngawan tak.. pastu makcik tu reply "bawakla dtg umah".. hoyee2!! baek btol hati makcik tu, kasi ngawankan pheea yg medium hair tu ngan kucing die yg DLH (long hair).. hehe.. pasni dpt babies sume bulu pnjang2 la..hehe.. amin... after keje,angkut pheea n trus g umah makcik, smpai sane makcik tu da readykan kucing jntan utk pheea dlm 1 cage.. name jntan tu mamat,bulu die tabby, umur die setahun plus2 gak rasenye.. kebetulan si mamat tu pun mmg tgh gatal, so tak susah la dorg nk bkenal-kenalan..haha.. sha msukkan je pheea dlm cage, pheea trus hissing2 si mamat ni, mamat plak cool je, siap wat sore manje lgi.. say hye kat pheea kot..:P pheea punye takot, g dok dlm litter box tak henti hissing2 kat mamat, mamat tu plak wat dunno je pndang pheea, dtg2 dekat ngan pheea nak bau2, pheea lak g lempang plak si mamat tu, seb bek si mamat tu sempat elak.. tak psl2 bcalar muke.. da nak mgrib tu, kitorg pun balik.. sedey lak tgk muke pheea waktu tu, beratnye hati nk tgglkan die 10 hari kat umah mkcik.. tp sha pcaya makcik boleh jaga pheea baek2, even kali ni pheea tpakse duk dlm cage je, tp utk kebaikan die kan.. pg semalam makcik msg sha, ckp pheea msih garang lgi, tp da bleh duk dekat2 da, n ptg tu mkcik msg sha ckp "DAH KENA DAH".. hahaha,kalakar giler ayat tu..tp syukur akhirnye die da tak garang2 da..hihi.. ok pheea, jadi anak bulus yg bek tau kat sane.. mama n mummy jemput pheea 18hb k.. muaahhx utk pheea..
      
ni lah mamat, boyfie pheea @ menantu kitorg..hahaha:P
 
hm,yg ni baby.. anak mamat ngan kucing betina len.. harap2 nti pheea dpt babies yg comey mcm baby ni..hehe..comey kan.. kitorg takde lagi kucing warna tabby..:)

p/s: next entry kitorg upload pic ayah n mak si putih 2 ekor tu, bella cingee..korang mst tkejut!!..haha:P

8 comments:

|| NaFiRaa || said...

alahaiii..suweet nye kenen2kan kucen!!kikikii

iela said...

huhuhu...kelakar la msg makcik tu :P Mesti sukses punyer lah ni.. hihi

Hello Kitty said...

nafira : tpaksa kalau tak die bising..hehe

k.iela :hehe,cheezy takmo pheea..ksian btol,tu tpaksa hantar kat org..hehe

Tihara said...

salam adik..

akak tak dapat pun adiah contest teka idung ari tu..cane tu eks??

Billet-DOux said...

tahniah tahniah..hehe

RAIFANA said...

wahh..leh jadi bukak agen cari jodoh makcik tu..hahahahaha...nk cop la seko..ngeh3...

Muhammad Ijam said...

igtkan pheaa tuh manusia... ahahaha

Anonymous said...

kira nyer pheahhh tue bermadu la, bini no kebrapa la dia . ...