Wednesday, March 10, 2010

~OMG!! Bella~

entry ini agak menggelikan..jadi sape2 yg geli tu, takyah tgkla k..:)

Semalam balik dari keje, kitorg da tahu da sape yg akan mnggu kat pintu.. tak lain tak bukan budak kembar putih 2 ekor tu la..dorg kan kene kuarantin duk kat ruang tamu sbb ade fungus..:| msuk2 umah, tcegat dorang depan pintu..comey je.. then bile eena nk g blik belakang, nak tgk anak2 bulus len, tibe2 eena jerit sbb byk giler darah atas lantai kat belah dining hall tu.. ade 5,6 tompok atas tile putih umah.. kitorg da kalut da, darah ni dtg dr mane?? kitorg amek cingee n cheezy then check bdn check kaki check ekor, tp takde kesan darah pun.. bella tgh makan waktu tu, so biar die abehkan makan dulu then bile check die, byk tompok darah kat bdn die.. sha da nangis2 da, sbb takot jadi ape2 kat die.. sha check2 badan die takde ape2, pastu tgk je muke die sha trus jerit sbb hidung die penuh ngan darah... sha pelok die smbil nangis2, mntak maaf kat die..:( waktu tu tuhan je tahu perasaan sha, anak manje sha tibe2 bdarah hidung n hidung die mcm senget skit.. eena amek bella, cube tekan hidung die, tp die tak jerit.. mean bukan luka la.. eena ckp die pnas je sbb tu hidung darah.. sha g masak air, wat air suam utk cuci luke die.. baik je bella duk atas riba eena smntara eena cuci luka die.. sha plak takleh wat ape2, kaku n nangis je smbil tgk eena bersihkan darah tu..:( sha tak tahu pe akan jadi kat sha klau ape2 jadi kat anak2 bulus esp bella... die da la manja sgt2, memanjat pon tak pndai, tibe2 sakit.. YaAllah, lindungi anak2 bulusku dari sebarang kecelakaan... Amin..
 
kesan2 darah bella atas lntai..:( ade 5,6 tompok atas lntai..

11 comments:

aieOreo said...

bella nih mesti tgk animal planet sampai idung berdarah2 nih..he
~oreo gurau aje :) panas sgt kot..oreo pun rase nak tersembur2 darah sebab hangatnye superb..huhu

aieOreo said...

bella nih mesti tgk animal planet sampai idung berdarah2 nih..he
~oreo gurau aje :) panas sgt kot..oreo pun rase nak tersembur2 darah sebab hangatnye superb..huhu

Akmar Anuar said...

da berair mata akmar bace entry ni..

bella....cpt2 smbuh...da bw die gi vet lom? :-S

Akmar Anuar said...

skrg ni panas sgt kot...suh dorang minum air byk2...

Misz Pinkie Winkie said...

adoyai
kesian sungguh
sabar yer cik twin
dari mula lin baca.
harap sangat ia terhidu bau cat.
tapie memang kompem idong dia berdarah
mungkin sebab panas.
sekarang kamu di uji.
bersabarlah.
lin ada menemani

* haniSahZubir * said...

bella soh pasang aircond tuh lam umahh..

sI tEDI said...

mmg panas badan ke? better bawa g vet yer..?
hope x de apa2..

Ery Farieha said...

demam ke ni?
sian bella~

Mr.Z said...

sian kucing tuh..ish3..

RAIFANA said...

haah.. dia pasang ekon la tuh.. tp kan skan mmg panas.. kita pun tak tahan. usahkah anak2 bulus yg berbulu itu...

yaYa@DaiYa said...

semoga bella cepat sembuh..~