Thursday, March 4, 2010

~cingee & cheezy ke klinik~

semalam kitorg bawak cheezy n cingee g valley animal clinic.. ekor cingee ade fungus, sblum merebak 1 badan, bek cpt2 bawak g klinik.. cheezy lak mcm semput je, asal main2 ngan caspi, tak smpai 5 minit, da tjelir2 lidah mcm anjing.. dulu waktu mule amek, die lom beria lagi men, skrg bile da ade geng, beria lak die men smpai jadi mcm tu.. risau gak ni..:( smpai sane doc check cingee dulu, doc ckp cingee byk fungus kat ekor, kalau mkin truk kene shave sume bulu ekor.. doc bg 3 jenis ubat cingee, ubat bijik 2, ubat spray 1.. bukan men susah lagi die nak makan ubat.. cheezy lak doc ckp saluran pernafasan die sempit, then doc bg die vitamin suh abehkan.. kalau takde perubahan gak, doc suh dtg clinic blik.. doc pesan jugak cheezy takleh aktif sgt, takot die collapse.. cheezy suke sgt vitamin die tu,letak je atas tgn,trus die makan mcm kibbles..hehe.. bukan cheezy je suke, dak2 len pun suke,smpai umah abeh dikerumumnye plakstik ubat, lebih2 lagi caspi la..hehe.. abeh botol vitamin kene attck..hehe..
anak bulus sume suke vitamin bijik la..pasni mama mummy beli brewer yeast k syg sume

15 comments:

|| NaFiRaa || said...

untungnye mereka tu dapat mummy n mama cam u all.. moga mereka berdua tu cepat sembuh!!:)

bErrY sTraWbErRy said...

fungus kat ekor? cm mane 2?

VaLeriE~LabLAb said...

comeynye~

missLITTLE[hunny]B said...

COMEL...suka!!^_^

nuriz said...

ptt le montel suka mkn vitamin rupenye. vitamin bau ikan ke

aieOreo said...

comellllll XD

pak long said...

salam buat tuan umah...
comey-comeynyer kucing...geram nengok...memang rajin la...

~ نورحياتي ~ said...

bertuahnya kucing dpt tuan mcm u..

bahagia kucing tuh..

btw,kucing2 u mmg chumel!!

Hello Kitty said...

nafira : hehe,kitorg wat yg tbaek je..nk bg lebih2 tak mampu gak..hehe..

berry : aah, tumbuh fungus kat ekor die..

VaLeriE~LabLAb : tq..:)

missLITTLE[hunny]B : hehe,tq jugak:)

nuriz : aah, bau2 ikan skit yg nutripet tu..:)

oreo : tq..:)

paklong : hehe,tq paklong..

hayati : hehe,tq gak..:)

Ery Farieha said...

bpe la harga ubat dorg ni kan?
mahal kot.huuhuh

Hello Kitty said...

ery : hehe,mahal gak la smlm..hee..:D tkejut bile doc ckp harge sume ubat..hehe..

+ haNisahZubir + said...

boleh collapse..? aishh.. bhye nye...

hans said...

gebu2 plak kucing2 nih

amie said...

aiyakkk

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

semoga cepat sembuh!!