Wednesday, July 6, 2011

~medical checkup~

~babies and their mommy~

kelmarin & semalam, mama, mummy n mama ella bawa baby2 g medical checkup di HONEY Pet Shoppe di Bangi.. sekor baby sakit mata n 3,3 kene flu..:( sampai sana da nak maghrib tp nasib baik klinik Dr Nurul tutup lewat..lega~


sampai2 macam biasa la, daftar baby dulu lepas tu timbang berat.. gemok dorg ni tapi ringan je..300gr je..hihi.. hachiko je berat skit 400gr..hehe..lepas tu Dr Nurul check mata baby.. Dr masukkan ubat titis n cuci2 mata yang xleh buka tu..alhamdulillah esoknya mata baby da boleh buka..Thanks Dr Nurul..:)

lepas da setel mata, Dr check telinga plak.. banyak ear mite. bjangkit da mak die kot..nak cuci sendiri takot, sbb telinga baby kecik sgt..so Dr cuci sume bg bersih n lepas tu Dr kasi ubat cacing & cucuk antibiotik sbb baby da mula nak kene flu.. menjerit2 baby waktu ni.. kesian plak tgk, tp utk kebaikan dorg, xpela..=D

 
mama n mama ella tgh tenangkan baby lepas kene cucuk 2 kali..hihi ^^ 

keesokkan harinya bawak mommy dorg plak n lagi 2 ekor, semalamnyea bawak sekor yg sakit mata tu je, tp Dr suggest bawa sume utk deworm n suntik antibiotik elakkan flu lagi teruk.. kali ni dgn mommy2 dorg kene servis cuci telinga.. puas hati tengok telinga da clear..hehehe

 
ni Dr Nurul tgh cuci2 telinga hachiko n bagi die makan ubat cacing..lega sgt rasa bila sume baby da checkup..tak lupa yg kat rumah plak beli 2 kotak frontline combo.. Last letak frontline bulan lepas, so skrg sume kene servis kutu balik..hehe..

 
oh sebelum balik sempat isi form utk boarding hari raya nanti.. kitorg hantar 4 ekor selama 5 hari.. selesa je tgk pet hotel klinik Dr Nurul ni..hehe.. yeay, boleh bcuti raya dengan aman.. =D

p/s: oh,btw korang.. sape2 yg duk bhampiran bangi boleh dtg vet ni sbb rawatan dia murah.. tkejut tgk bil sbb murah 2,3 kali ganda dr vet sbelum ni..n layanan Dr Nurul & suami mmg sgt baik..Thanks =D

11 comments:

* HeeBum * said...

Haebi x pegi klinik lg.. hehehe.. nnti Jumaat ni baru vaksin

meowwmania said...

alolo cian baby kena cucuk hehe...

mmg susah nak jupe vet yg memuaskan hati, teringin nak ke klinik Dr Nurul tp jauh huhuu...

KittyWorld said...

heebum : heheh, selamat vaksin heabi..=D

meowwmania duk mana?

Rosmawati Yusof said...

Rasa puas hati klw dpt vet yg baik hati dan tak kedekut ( tak berkira sgt)...

KittyWorld said...

haah,btul..Dr Nurul & suami die baik hati sgt n peramah..caj rawatan pun murah..puas hati =D

Anonymous said...

bagus btl klinik ni...ubat dia ok..cpt jek miow sihat...harga mmg murah...anak2 pn sihat:)..

doktor pn byk bg info...

nowriz said...

kat umah banyak meow.. ada 12 ekor semua nya... hihihi

Anonymous said...

I would like to thank you for the efforts you've made in writing this posting. I'm hoping the same very best function from you inside future too.



Web Hosting | Web Design

tiefazatie said...

serius comel gle!alo jauh nk g bw kucing2 ifa..hehe..

btw..kalu sudi tlg komen n3 ifa nie ye

http://tiefazatie.blogspot.com/2011/07/saya-bertudung-dan-saya-sangat-pretty.html

tq!

♥GAdiSMeRaHJaMbU♥ said...

comey nye baby orennnn semuaaaaa!!! ^^

Misz Pinkie Winkie said...

wahhh..bestnya....
nak try la nantie ;)