Friday, July 15, 2011

~kami dah vaksin..korang?~

ehem..ehem..mula2 mummy nak interframe kad vaksin dulu.. nak kasi eomma hanisah zubir tu jeless..hahaha.. =P comey kan?? 1st time jmp kad vaksin comey mcam ni..sbb apa die comey? haa, mst la sbb ada pic kucing kat depan kad tu..kekeke.. =P sukeee sgt..mcm pic budak kenit 3 ekor tu, hachi yuchi n cophi.. n mcm muka hea bi jugak.. =D

ni antara koleksi2 kad vaksin yang kitorg ada.. mcm2 jenis ada sbbnye pergi klinik berbeza2.. yang biru muda  tu kat Maju Animal Clinic kat malaka, yg biru tua kad vaksin klinik kerajaan yang baru n yang kuning tu kad vaksin klinik kerajaan yang lama..n yang comey tu dapat dari Mesra Pet Shop di putrajaya..^^

ok2, abeh citer pasal kad..ni nak citer pasal si bulus2 yang kene vaksin ni..hari kelmarin mama mummy bawak dorg g vaksin kat mesra petshop.. kebetulan tarikh renew vaksin dorg nk dekat2 dengan tarikh show minggu depan, so angkutlah sume bawak g klinik. sumenye kene vaksin kali ke-3, yg vaksin setahun sekali tu.. =D

 
 
yang first kene cucuk, yaya.. sbbnye mummy da xsabar2 nak timbang berat die..4.5kg..seb bek bukan 5kg,nti msuk kategori obesiti, susah hati mummy..doc check temperature, check badan, check telinga, mulut.. sumenya ok..hehe..lepas tu baru doc cucuk vaksin, seb bek la die tak meronta2..tp muka die bengang je..tgk la tu.. hihihi..

 
 
lepas tu turn bella plak.. mula2 suh doc check samaada die pregnant ke tak, tp doc pun xbrp sure sbb nipples die belom pink2..dlm smggu 2 nanti kene check balik.. budak bella ni baik je, siap jadi penyu lagi atas meja tu sebelum kene cucuk vaksin. hehe..

 
 
pastu turn chebee plak.. budak ni penakut sgt..die keraskan badan die bila doc pegang..lawak je..hihi..seb bek mama die ada nk tenang2 kan die..haa, sempat lagi posing ngan kad vaksin lama..hihi...

 
 
n last skali turn cheezy, bdk ni dari dulu da tkenal dgn sifat stress..die xleh klu duk dgn org ramai, nti die mula stress.. alahai cheezy, camne nk msuk show ni? huhu..tgk la tu, bhimpit je ngan mama die..hehe..


lega bila sume bulus da vaksin.. lagi sebulan kene bawak 3 ekor si kenit tu plak vaksin kali pertama..hehehe..sebelum balik harusla mama mummy bposing dulu! peace =D

10 comments:

* HeeBum * said...

ade haebi dlm kad vksin............ comeeeeeeeeyy.. jeelesssssssssssss.... grrrrr

Anonymous said...

hehehhe..comey yer kat vaksin..hehe..semua baik jek masa kene inject..hehe..

Ayuraza said...

weh..nak datang umah aku jangan ko hangkut sekali kucing tu..takut mak...hehe :P

dasar penakut!! haha

Mohd Izzar said...

teringin nak bela kucing..hukhuk

KittyWorld said...

heebum : comey kan? hehehe.. =D
ella : hehe,tula..baik je sume =D
izzar : hehe, bela la..besh..:)

tiqa ramlan said...

OMG ! cute giler okeyyy! gerammnyerrr.. ^_^

haney said...

bestnye tgk awak bela kucing. haney teringin nak bela sekor. tapi takut. hehehe

Truely Aimie Diyanna Benignant said...

nak sekor... :)

btw, boleh aimie mntak tlg untuk komen entry ni? http://imedianna.blogspot.com/2011/07/saya-bertudung-dan-saya-sangat-pretty.html

saya masuk GA CONTEST yg memerlukan komen yg byk2 :) tolong aime ye. Thx a lot

aza shafiza said...

alalalalaaa.....cute nyeee kcing2 akak.....

Misz Pinkie Winkie said...

lin pon selalu antar kat mesra..
kalo ujung taun leh dapat kalender ;)