Monday, July 25, 2011

~babies kena fungus:(~

babies kene fungus! aigooo T__T benda yang kitorg paling benci sekali..dulu pernah kena kat cingee, beratus2 habis nk recover balik..ni kena kat babies plak, haissshh*sigh*.. silap kitorg xsedar ade beberapa jangkitan fungus kat keliling nipples mochi(mak babies)..yela,bulunye tebal sgt, warna kulit pink so xperasan mochi kene fungus.. mungkin sbb lembap baby mnyusu tu yg leh kene dungus..now da bjangkit kat bdk cinonet 3 ekor tu.. yuki kene kat kaki, hachi kene kat misai n cophi kene mata..haa, tgk la tu..pic yuki lupe nak snap, yuki paling xtruk kene..

tgk kat mata cophi tu, kesian die..:(

yang ni plak kene kat misai tu..misau pun da tggl skit..huhu.:( 

uwaaaaaaaa..rasa nak nangis je, kecik2 da kene fungus..:( xpela,xguna pun nangis kan.. last week, kitorg da bwk mochi n bdk 3 ekor ni pergi mesra clinic, amik ubat makan n ubat sapu.. takleh nk inject lagi sbbnye kecik lagi..berat pun masing2 xsampai 500gram..hihi..

 
 
 
masing2 jakun dgn alat penimbang berat kat klinik tu.. duk main turun naik atas tu..hihi..tp bila time kasi makan ubat, sume ngamuk2 n muntahkan balik..adeh..camne nak sihat camni? -.-" oh,sedikit pasal fasal fungus..

Apa itu Fungus?
Secara ringkasnya Fungus adalah sejenis kuman yang sangat halus pada pandangan mata kasar manusia dan hidup menumpang bersama haiwan peliharaan anda. Fungus boleh mengakibatkan jangkitan kulit ke atas kucing secara berperingkat dan jika tidak ditegah dengan teliti, fungus akan merebak ke keseluruhan anggota badan kucing anda.

6 comments:

Juz Call Me Sharz said...

bencinye kalau ade fungus...

belom hantar budak2 g medical checkup lagik...huhu...

cian kat dorg jadi comot sebab fungus.. =(((

Anonymous said...

erm cian anak2 mama ela..sume kene fungus...cpt2 sembuh yer...dorg ni cergas jek...hehe

Rosmawati Yusof said...

Muga baby kitty tu cepat sembuh... love Uuuu

meowwmania said...

aloo ciannya baby

baby jgn ngelat mkn ubat hokeyy...

cucu umie said...

owh kne fungus..memang kne dirawal awl kot kalo tidak boleh merebak tu.. bgus tol syg sgn kucing..comel2 je kucing tu..hhe

annyss said...

alahaiiii..comelnya kitties ni.. kucing saya pun pnah kena fungus juga..mostly kat bahagian telinga dorang.. sy simbah dettol kat kawasan yg kena fungus tu.. alhamdullilah, now dah okey and kembali comel.. tapi, dettol tu memang pedih la..huhu..