Monday, November 9, 2009

~new cage for kitties~

last week kitorg beli cage baru utk anak bulu..=) even dorg da ade 1 bilik kt belakang, tp pk mase2 dpn, kitorg beli la 1.. mne tahu ade yang nak beranak ke nanti, so beli yang 3 tgkat punye, nti leh devide 2 atas bawah.. mule2 beli dorg sonok sgt duk dlm tu, taknak kuar plak tu.. siap amek 1 tgkat sekor golek2, baring2..hehe.. lame2 dorg taknak masuk da,da abeh explore agaknye.. tp klu time nak tido tu, ade gak la sekor due masuk tido.. time kitorg nak ngemas bilik dorg,sume kene msuk cage, sbbnye nanti ramai sgt nak menolong. klu dulu kongsila cage yang kecik tu ramai2, ksian lak tgk duk bhimpit2 dlm tu smntara nak abeh bkemas, so beli yang besar ni selain dorg leh duk2, dorg leh gak baring2 bergolek..hehe=)
 
ni cage lame dorg.. kene duk berhimpit2 smntara nak tggu cuci litter box, sapu n mop bilik dorg.

 
now da ade cage besar, baru la selesa..=)



4 comments:

Akmar Anuar said...

mane caspi???? I WANT CASPI!! *tetibe =p
todd yg kt tingkat 2 tu ke??
cingee tingkat 3 kan??

hahaha..comel la dorang..
mmg besa glerr cage tuh..
kalo kecik tgk ni mesti die jeles..takpe2, die sekor je dlm umah ni...

::mish-eena:: said...

caspi??hehe...mule2 da kurung tapi die ngiow x benti2..mcam kene rasuk pun ade..so tepakse la kuakan die..baru syp..pastu yg len lak bising2 sbb jeles ngan caspi..adeh...hehe..

haah..todd tgkt 2..cingee tgkt 3, pheea tgkt 4..hehe...

Qisha said...

agaknya caspi ketakutan sbb yg lain suma chat2..caspi kecik lg..comella dorang..

~AyUmIshA~ said...

sume da 1 kepala da ngan caspi time ni,cme t0dd je garang lagi..caspi tu saje je jerit taknak benti,nak suh kuarkan die..pndai die tu..abg n akak2 die pun ikot skali menjerit..hehe