Thursday, November 5, 2009

~Kisah malam tadi~

mlm td pheea lari dari umah.. pintu tbukak skit je trus die pecut g padang belakang rumah.. dlm kul 11 lebih mlm camtu.. ak ngan pkai baju tido je,trus kejar die.. tgk mkin lame,mkin jauh die lari.. ak da cuak da, sbb takot tak dpt kejar n trus die hilang.. ak pggil2 name die, die toleh blkg jap pndang ak..pastu die nmpk ak nak dekat ngan die,die lari lagi jauh.. ntah ape kene la ngan die mlm td.. pastu ak nmpk straw kat pdg tu, ak amek n ak gerak2 kan ke kiri kanan.. die dgr bunyi straw ngan rumput, so die igt ak nak main ngan die, trus die dtg balik nak tgkap straw tu.. ak amek die n trus pelok die..

ak tya die "nape pheea lari jauh2, pheea tak syg mama ke?" pastu die ngiow2 tak benti2.. ape la yang die ckp ye, maybe die ckp die nak main lari2 kat padang, umah kecik tak besh nak lari..ksiannye tgk die ngiow2 camtu, seolah2 meminta simpati supaya lepaskan die bermain..tp ak faham perasaan die, asyik tkurung dlm rumah je, die bosan agaknye.. ari tu da penah bawak die 2,3 kali main kat pdg, tp skrg ni bz n pnat, so da tak bawak da.. tgk la ptg ni, klu smpat ak bawak sume baby2 main kat pdg.. 




3 comments:

meeya said...

peah tu tak larat dah asik digomol sikemba..tu lah ade percubaan nak melarikan diri tu,pastu bila misi dia gagal tu dia balik,konon buat2 menyesal padahal nanti bila bukak je pintu..heheheh

Born Of Truth said...

tak sayang mama ekkk, ada gak manusia beranakan haiwan rupanya, ingatkan citer dongeng indon yg paparkan manusia beranakan haiwan tipu aja, ada rupanya kat Malaysia nie. Hehehehe . . .

Hello Kitty said...

ade, tp animal2 lover kat msia je..hehe