Wednesday, January 27, 2010

~furminator~

akhirnye smpai gak furminator ni, mcm2 prob waktu nak order kat ebay ari tu, prob ngan paypal nye, public banknye, last2 dpt gak beli.. ape furminator ni?  tgk je la link ni, nak explain dgn jelas pun tak reti but kitorg mmg puas hati la sbb bulu furkids da kurang gugur n leh kurangkan hair ball skali.. sblum gunakan furminator ni, sofa n carpet penuh ngan bulu dorg, n now lepas da gunekan mmg tak byk da bulu kat carpet n sofa..thnx furminator..(mcm testimonial plak..hehe:P)
         
model sambilan : bella :P

10 comments:

YaYa @ DaiYa said...

mmg nk cari satu cmni.. si kenny kt umah tu...bulu elalu melekat kt mne die lepak..atas katil yaya lak tu..
g pun die mmg suke disikat... hehe..

Misz Pinkie Winkie said...

wahh...
nielah bendanya ehh cik twin.
bab2 nak order dari luar nie payah sikit lah...

nie ngah tunggu tunnel ngan tent.
lambatnya...

Hello Kitty said...

yaya : tula, bulu dorg ni byk sgt.. lepas da shave, kurang skit kat sofa n carpet..hihi

lin : haah, bende ni la..best lin, mmg kurang bulu..tp tula, nk order tu payah btol..hehe.. hm,tak lame lgi smpai la tunnel n tent lin tu..hehe:P

Qisha said...

kalau shave tak kurang ke nanti bulu dia?tak kembang la nanti..boleh explain ckit..sowi qisha tak pahamla..bape inggit ni

::mish-eena:: said...

furminator ni akan buang bulu2 yg dah tanggal tapi masih melekat kt bulu drg..tapi yg ena tau xleh gune kt kucing yg ade sakit kulit..nti cabut abis..hehe..bende ni jugak boleh elak hairball..n bulu x byk lekat kt karpet or sofa..ena suke pkai bende ni sbb bulu drg nmpk kemas je..ena order kt ebay rm50 temasuk pos..tapi susah gak nk deal ngan paypal..hehe..

::mish-eena:: said...

qisha leh tgk kt youtube..byk video..bulu takan abisnyer..hehe..

Qisha said...

owh..camtu ek..tq eena 4 the info..betul jugak..banyak bulu..takkan abisnya..hehe

veesakura said...

eena, kt ebay eh? rm50 jer? best nih. de link tak?

Hana said...

FURminator now can be found in Malaysia. Can even buy it online! I bought mine in this cattery in KL facebook website. Breeder ni gune FURminator utk kurangkan bulu gugur kucing2 die.

They ship using Pos Laju. Ade tracking number jugak. Bayar gune wire transfer. Senang.

RM50 je utk small size. Kalau yang edition baru tu RM100.

Hana said...

Oh Facebook page dier ni ..

http://www.facebook.com/liubimayacattery