Friday, January 1, 2010

~cat cage~

ari smlm kitorg balik phg..huh, da 2 bulan tak balik.. last balik raya puasa dulu.. rindunye kat family, rumah n bilik.. balik kali ni, kitorg bawak balik bella n cingee, yang len man yg jagakan kat melaka.. hm, tgk kucing2 kat umah ni, sedey lak.. sumenyee da berumur, mkin lame mkin kurus lak.. nak kate kurang makanan, byk giler whiskas kat umah.. ma cter, dorg asyik merayap je, g umah org pecahkan pggan, pee2 kat umah org, ma pun tak tahu nak wat camne da.. so kitorg pun dpt idea nak wat cat cage.. amek idea tu dlm forum,tgk membe2 wat gune paip n jaring, so kitorg pun try la wat.. hm, start wat dr kol 11 pg td, dlm kol 6ptg baru siap.. ni la rupenye, gunekan paip n balut ngan jaring besi.. part nak balut tu susah skit, men ngan bende tajam ni, sabar je la...but overall ma, abah, akak2, adik2 sume puas hati tp meow2 je nmpk sedey skit sbb tak bese kene kurung..:P
 
 
 

5 comments:

Qisha said...

wah2..dalam masa yg singkat pun boleh siapkan cage..tabik spring la..

Akmar Anuar said...

balik pon sempat je wat projek utk kucing2 eh?? ;)

besar gila cage!! kalo kecik sorang2 dalam tu dah leh main lopat kijang dah...hahahah =p

Hello Kitty said...

qisha : hehe..wat dlm mase stgh hari, ksian kat anak2 bulu kat phg, tbiar je.. dala umah tepi jln besar..tkot gak kene lnggar ke..

akmar : hehe, wat ramai2 smpat je.. klu kecik duk sorg besh la, sbb cage ni utk 5 ekor pun da besar gilerr..hehe..

Misz Pinkie Winkie said...

hehhe.
tahniah..wahh hasik keras tangan anda.
sangat hebat.
cume amik masa skett miow nak serasi.
sbb sbelum nie dah biasa lepas.
takpe demi kebaikan.

Hello Kitty said...

hehe..tq lin.. dpt inspirasi pun dr forum.. tula, tgk dorg stress je duk dlm tu, tak bese kene cage..