Saturday, October 31, 2009

~caspian @ clinic~

Kitorg baru je balik dr maju animal clinic, hantar caspi wat treatment.. 2 hari sejak amek die ni,asyik bersin je...takut gak die seseme ke,da la antibody tak kuat sbb tak vaksin lagi.. smpai clinic, rmai lak org..haishh,lme gak tggu td smpai tertido2 caspi dlm bkul.. smpai la turn caspi untuk dirawat, mule2 doc amek bebarape helai bulu die,nk tgk ade kutu ke tak.. tgk kat microscope, ade la 2 3 ekor tgh berenang2.. gelinye tgk.. pastu doc amek tahi tinge die lak utk check ade kutu dlm tinge tak.. tgk2, ade byk gile kutu.. geli!! ksian caspi, patut la die tergaru2 stiap mase.. so pembantu doc pun cuci la tinge die gune gunting yang disalut kapas..menjerit2 caspi td..yela,kcik lagi kan..mst die rase skit..takpela,utk kebaikan die jugak.. da abeh flea treatment, mase utk makan ubat cacing lak.. klu byk sgt cacing dlm perut,nti tak sihat lak.. doc ade bg jugak 1 shampoo kutu utk caspi, kene mndikan setiap mggu utk hilangkan kutu pada badan.. ohh, ade berite baek utk t0dd, kat clinic tu ade mnjual vetmaster, makanan fav t0dd waktu kat owner lame die dulu.. mst t0dd bselera makan pasni n jadi gemok mcm anak2 bulu yang laen..hehe..

 
  

2 comments:

MuhaiminSyafiq said...

td kde tak abiskan tulis ayat??hehe..
rajinnye bw kcing2 yg sakit ke klinik..
comelnye todd utk menunggu vetmaster yg kngah n kde beli..
ambik gmbr dia berposing mkn 2 ek..
abg nak tgkk..hehe..

Hello Kitty said...

hehe..ok abg..nti k.de msuk kan gmbr todd makan..:)