Thursday, September 8, 2011

~Trauma from Petknode's Hell~

apa yang blaku selepas yaya bee chee n caspi dibawa pulang dari neraka petknode? mari KW kongsikan.. kami bgerak dr petknode dalam pukul 8 mlm, sampai di phg around 11.. dalam kereta dorg tak benti ngiow2.. lama juga kami ckp2 ngn dorg, calmkan dorg, gosok2 n baru la dorg senyap.. kami kasi dorg wetfood, tp dorg xmkn sgt pun..sblum ni, mmg licin abeh bowl tu.. xpe, dorg msih tkejut.. syukur dorg masih nak mkn walaupun skit..sampai2 rumah, mama mummy terus mandikan dorg dgn air suam, lap bulu dorg berjam2 sampailah btul2 kering n then semuanya tido di keliling mama.malam tu dorang tido lena sgt2..sedey plak bila fikir keadaan dorg 9 malam sblumnya...:'(


ni perangai yaya keesokkan hari nya.. masuk dalam kotak kasut ni n tido..lama juga die tido dlm ni.. yaya ni mana pernah suka kotak before ni, tiba2 dia boleh tido dlm ni..sebelum ni tido tlentang, skrg die suka tido mcm siput ni..trauma sbb duk dlm carrier kecik lama sgt..

pic bawah2 ni, KW snap semalam..mereka da ok skit, trauma da kurang, skrg tgh abiskan ubat2 yg doc bg.. mama mummy harap sgt korang cepat sihat mcm dulu.. tp yg sedeynya, bulu2 putih dorg doc ckp mmg sgt susah nak putihkan balik...putih semua da jadi coklat..T___T
 yaya, trauma da bkurangan tp still kerap mrenjis2 kaki dia seolah2 tpijak air..trauma sbb lama duk dalam takungan air kencing..berat dari 4.5kg menurun kepada 3.8kg.. :(

chebee, masih trauma jugak..xboleh tingglkan dia alone, nti die tpekik2 panggil..:( paws dia kemerahan dan hampir melecet akibat dari duduk dalam carrier lama sgt.. 

caspi, trauma da kurang.. sedikit selsema dan tkena fungus di ekor..die paling teruk antara semua, berat bdn mmg drop sgt..kepala besar, bdn kurus kering.. bila peluk rasa tulang..:(

 cheezy..trauma da kurang..cuma ade sedikit kurap di telinga, fungus di kepala dan cirit birit..

insyaAllah, seminggu 2 lagi mereka akan ok..sekarang mkn da mula selera, hari2 bg dorg wetfood..main pun dah nak, kasi bola dorg main, tp msih x selincah dulu la..xpe, amik masa..KW rasa syukur sgt sbb mereka ditemui.. sedih bila tgk owner2 yg blom jmp kucing dorg..:( hilang beberapa jam je, KW da menangis2, ni kan hilang da bhari2 tanpa khabar berita..pada owner2 yg blum jmp kucing mereka, sabar dan kuat ya.. keep praying, smg Allah bg 
ptunjuk di mana kucing2 tu berada..Kwn2 semua pun, bdoa la ya..:)


15 comments:

Mohd Izzar said...

smoga mereka2 soma cepat sembuh :)

Anonymous said...

cian caspi.. nmpk sgt dia kurus :( bulu masing2 pn cam kusut lg muke pn xbape nk happy... hope all of them get well soon & happy mcm dlu...

family of fur said...

smge dorang cepat smbh.. kittyworld hrp sabar ye melayan dorang sampai dorang sihat betul2..

*Vivilicious* said...

semoga kucing2 dlam keadaan yg sihat dan tak trauma lagi..

hugs from bobo.rimo.ceri

Juz Call Me Sharz said...

sorry sangat2..kite baru je on9 nie and baru dpt tau yang korang pon kene gak dgn petknode...cian kat dorang..harap2 anak2 bulus semua makin okay ek...cian kat caspi nampak hitam bulu die.. =(((

illafira said...

caspi mmg nmpk sgt kurus.. kesiannya kat semua.. hope semua cpt sembuh n kembali aktif mcam dulu

izaz dania said...

cian kat meow meow tue..

ery D cat said...

KW...ery simpati..semoga diorg cpt la smbuh ya...trauma tu..doakan yg baik2 sj dr ery dan anak2

Chika said...

KW, Semoga dorang cepat sembuh. kesian baca nasib dorang. macamane la bersempit2 duduk dlm carrier mcm tu tanpa makan dan minum. 9 hari pulak tu. sedih Chika sampai menangis sbb membayangkan perkara ni terjadi kat anak2 chika, mesti ngan chika akan trauma.. :(

harap pet owner yg lain banyak bersabar. kesian sgt2.

meowwmania said...

ya Allah sedihnya...

dpt bayangkan keadaan dorang selama ditinggalkan tu :(((

to Petknode owner, kamu takan terlepas di dunia dan di akhirat nnti!!

meowwmania said...

ya Allah sedihnya...

dpt bayangkan keadaan dorang selama ditinggalkan tu :(((

to Petknode owner, kamu takan terlepas di dunia dan di akhirat nnti!!

ohh ddy said...

kesiannya semua. :(

http://secretlysilents.blogspot.com

Ms J said...

tak abis sedih lagi ni tp syukur KW da jumpa semula ur furry kids dan nampaknya semakin sembuh. Alhamdulillah... Semoga semuanya cepat hilang trauma, sihat & kembali gumuk semula! ^_^

♥GAdiSMeRaHJaMbU♥ said...

kuajar la petknode tuuuuuu!!!
eeee. sakit hati nyeeeee >=(

♥Putri ilyanie♥ said...

oh.. awk anta kt petknode ke? putri xjadi hantar ke situ.. nasib baik.. klo x xtaula ape jadi kt kucing putri.. awk..meh lihat mainan baru kucing putri.. gembire je mereka..