Tuesday, September 6, 2011

~KW Trauma. PETKNODE Kejam!~

Semua org da tahu, 1 malaysia da kecoh psl PETKNODE..boarding service yang service nya mcm hell! dan KW juga adalah salah 1 dari mangsa PETKNODE yang  kejam! Yaya Bee Cheezy n Caspi dan semua kucing2 disitu yang di amanahkan kepada petknode dianiaya teruk oleh PN.. 9 hari yaya bee chee n caspi dikurung di dalam SMALL carrier tanpa air dan makanan.. mereka tido dalam takungan air kencing dan najis selama 9 hari..:(( spanjang bcuti raya di kg, mama mummy igtkan mereka seronok blari2, bmain2 didlm sharing room yang kami booking..tp rupenye dorg hidup lagi teruk dari reban ayam..:((


gambar di sebelah kiri adalah sharing room yg sepatutnya mereka ditempatkan..tp apa yg yaya bee chee n caspi lalui spnjang cuti raya ialah seperti di gambar sebelah kanan.. sedih kan? tak dapat nak bayangkan apa yg mereka lalui terkurung dlm carrier ni bhari2..tak leh nak bdiri, nak pusingkan bdan pun xboleh, nk melunjur kaki apatah lagi.:((


pic ni kat balai polis plong, waktu ni mama mummy da bersihkan dorg, bagi mkn, minum n calm kan dorg..dorg sgt stress waktu ni..mngiow2 tak henti2..ntah apa la yg mereka nk smpaikan pada kitorg..mgkin nk citer psl 9 hari tkurung n mgkin juga seronok sbb da jmp mama,mummy n papa..:(

ya, kami semua masih dlm trauma..bukan mereka berempat je, tp mama, mummy,papa n 1 keluarga pun trauma.. smlm wat medical checkup, dr Nurul ckp yaya n bee ok, cume trauma.. cheezy ade sdikit kurap di telinga, fungus di kepala n cirit birit..caspi selsema, sedikit fungus di ekor dan cirit birit..insyaAllah dengan ubat yg dibekalkan,dorg akan sihat balik..doakan mereka ye kwn2..

KW juga mendoakan semua kucing2 yang mnjadi mangsa PN kuat, tabah dan cepat recover sperti biasa..Tahniah kepada pihak KTAJ, sume volunteer n fosterer yang btungkus lumus siang ke mlm mnyelamatkan kucing2 dari kekejaman PETKNODE!

p/s: KW mungkin tak akan update blog dlm masa tdekat..tggu kes PN selesai..xde mood nak tulis cerita happy2..

18 comments:

Rosmawati Yusof said...

airmata tak henti2 menitis melihat kekejaman petknode jahanam tu... Pd Kitty World, kak kim sekeluarga doa, agar semua akan kembali pulih semula dan ambillah byk mana pun masa, yg penting 'anak2' kembali sehat dan ceria semula..

bErrY sTraWbErRy said...

Ya Allah.. 9 hari dalam carrier.. sedih sgt...

anizarina said...

mama bubuye sgt bersyukur bila dpt tahu 4-4 selamat...mmg kejam sungguh membiarkan 4-4 dlm carrier tanpa mkn minum...... kami di sini mendoakan semoga mereka kembali seperti dulu...

belogkiter said...

kejam

illafira said...

Ya Allah tak sangka KW antara mangsanya.. mmg kejam sangat dorg nie.. nasib semua anak2 KW terselamat

Anonymous said...

btul tu kak kim. sedih, geram, frust sume ada bile tgk PN wat camtu! nape begitu kejam manusia wat binatang xberdosa camtu skali?... ni la dia bila manusia da bertuhankan duit semata-mata! semoga Allah membalas segala perbuatannya. To syukur anak2 awk xde pape, hor they get well soon.. n utk yg xdpt nk dselamatkan, byk2 bersabar ok...

Shaz Alina said...

betul mcm kata Kak Kim n kwn² semua... bila tahu berita ni, nangis x henti² kitorg dibuatnye bila kenangkan mcmana la meow² ni semua lalui saat² yg menyulitkan ni... 2 hekor mamat kebau pendek tu mmg x ade hati perut langsung!!! :((

syukur la meow² KW dah slmt... insyaAllah, akan pulih dr trauma secepat mungkin... ;)

Anonymous said...

semoga mereka yang kejam itu akan dapat balasan setimpal dan pengajaran yang membuka pintu hati keinsafan mereka...amin~

Salhah Suhot said...

jahat la diorang ni..

ery D cat said...

sedih sgt lihat keadaan mereka...ery hanya mampu berdoa shj...berat mata memandang berat lg bahu memikulnya..tipu sp2 yg xmenitiskan air mata melihat meow2 yg jd mangsa...harap KW tabah....

KittyWorld said...

terima kasih semua atas kata2 semangat..syukur dorg better hari ke hari...:)

Anonymous said...

alhamdulillah... semoga sume anak awk cpt sembuh, sihat n happy mcm dlu :).. n u too

Farzley said...

salam..saya simpati dengan keadaan awak..x sangka awak menjadi mangsa dari kekejaman mereka...saya doakan anak awak semua selamat..saya pun x dapat kawal emosi bila anak2 bulus diperlakukan secara begitu..kalo ada masa, marilah kite berjumpa...berrbual2...

KittyWorld said...

tq Anonymous..:)
fazley tq..awk org putrajaya jugak?

Rai said...

laa...korang hantar kat PN gak ke. huhuhuhu.. nk kena kan. siannyer budak2 tu.. sbb biasa korang wat balik kampung budak2 tu. next time. klo terpaksa g mana2. takot anak bulus tu lapar. tggl aje kat aku.

Juz Call Me Sharz said...

Ya Allah....carrier nie kepunyaan caspi and the gang ke??? sedihnye tgk dorang jadi mcm tue...takleh nak bayangkan mcm mana la dorang hidup 9 hari mcm tue..bercampur dgn poo n pee semua... =(((

KittyWorld said...

sharz : yunk, carrier tu belongs to them..sedey kan...:((

she winter said...

siannyaa. tgk dorang kurus kering basah. dgn najis semua :'((