Monday, September 26, 2011

~ahmad albab~

comey kan kucing ni? ini ahmad albab nama nya..kucing stray kesayangan mama mummy.. tak mcm stray kan rupa dia,sbb bulu die gebus je n die gemok..

 
KW mula kenal albab sejak hari pertama pindah ke putrajaya.. die dtg kt pintu rumah n ngiow2 minta makanan..so KW pun bg la 1 bowl bw kat die..die makan mcm xjmp makanan sebulan..kesian.. mula2 KW panggil die oren je, n lama2 baru namakan die ahmad albab..hehe..

kenapa KW namakan die ahmad albab? sbb bila kw jmpa die je, die mst ada kat pintu..bila balik kerja die mst akan tggu kw kalau tak kat pintu umah, mst tggu kat pintu lift..pastu nti KW ckp "albab, nak makan ye?, jom ikut naik atas"..pastu die pun msuk dlm lift skali..hehe..gambar dlm lift ada, tp dlm hp lain..next time kw upload =D

 
bila anak2 bulus kw duk dlm bilik, kw akan bwk masuk albab..kasi die makan n minum..nti bila die da kenyang, die mulala explore 1 umah..padahal da dtg bape kali da..hehe..


 
bila da penat explore dlm bilik, ke dapur, bilik air die pun dtg depan n golek2..hehe..bila da boring, nti die ngiow minta keluar umah.. camtu la die hari2..hehe.. 

hm,knp kw tak jaga die mcm anak bulus lain? sbnrnya kw pernah ada hasrat tu,nk jaga die sebagai pengganti todd, tp die xsuka kene kurung n duk dlm umah..die suka keluar bjalan2..so kw xnk halang kesukaan die..tp slagi kw kat umah ni,kw takkan lupa kasi die mkn hari2..:)


9 comments:

m.q said...

ambik jer jd kucing angkat heheheh

KittyWorld said...

hehe,bkn xnk amik mq,tp nti bila da bosan dlm umah,die ngiow2 nk kuar..1 lagi,die gaduh la dgn kucing2 kw yg lain..huhu

=*_*=Phat Cat with Phat Lady said...

Eiiiii gendutt nyer ahmad albab..!! sehsuwaii la nama tuuu ngan dia....

heheheheh...chumellsss..!!!

Shaz Alina said...

uikk.. demoknye albab...
kucen bertuan kot ni kw tp x tau sape tuannye kot... ;)

Juz Call Me Sharz said...

comel la ahmad albab...sebab die dah biasa duduk luar..tapi takpe la die tau korang ade leh jaga die.. :)))

meowwmania said...

cuba KW sunatkan dia pastu mesti dia dok dlm rumah jer hehe..

ery D cat said...

hai ahmad albab...debabnyer..muka pon hencem

Aqeela LaEn :3 said...

MEOW :D
aww comelnya ahmadalbab! yeah tak nampak macam stray pun. kekadang kucing liar lebih pandai jaga diri mereka dari kucing jagaan sendiri -,- heheh

fatimatuzzahra said...

oh my cat..speechless..sgt ngensyem ahmad albab ni..ai likeee...