Tuesday, June 14, 2011

~kucing jadi lembu?~

kalau cik tedi ada beruang koala dan harimau kumbang, kitorg juga ada binatang peliharaan lain selain kucing iaitu lembu..hehe.. tp lembu kitorg ni special skit sbb dorg makan rumput bukan dipadang2 atau tepi2 jalan, tp di dalam rumah.. hehe. tak percaya? tgk bawah ni..


haa, ni die lembu oren kitorg..nama die chebee.. tgh maratah rumput kat dalam rumah..hehe.. die ni suke sgt rumput.. asyik2 nak lari dr umah je sbb nak cari rumput dpn rumah, last2 kitorg amik rumput kat luar tu kasi dorg mkn dlm rumah..selamat skit dari kereta2 yang lalu lalang..lembu ni mkn mcm mkn mekdi, sedap sgt kot..kruk krak kruk krak bunyi..haha..tgh si lembu oren ni mkn, dtg plak lagi sekor lembu nk join skali..


kali ni lembu putih coklat plak dtg, namanye yaya..si yaya ni pun giler rumput gak, pantang nampak pintu tbuka, blari terus ke depan tak tgk kiri kanan mcari rumput.. jadi bkongsi lah 2 ekor lembu ni rumput yang sekangkang kera tu..hehe.. tgh khsyuk2 makan, dtg lagi sekor anak lembu putih bnama jasper.. anak lembu putih ni baru kenal dengan rumput, jadi die xbrapa pandai lagi nk mkn.. die jilat2 je rumput tu mcm eskrem lama2 baru la die mkn..hehe..


akhirnye, sume puas hati.. lembu2 ni happy dapat rumput, mama n mummy pun xrisau dorg kuar cari rumput..oh, lupe nak bgtau.. rumah kitorg depan jalan besar, sbb tu lembu2 ni kene makan rumput dalam rumah..hihi

p/s : teringat plak kat hachi (rip) yang suka mkn rumput..hachi, mummy miss u :'( :'(
 

12 comments:

katak hijau said...

cute nyer... ^_^

veesakura said...

gemuk2nyer dorang. comel! hachi, kami semua akan rindukan kamu dear..

CikFF said...

vegi ea kucing neh.. hehe

ika said...

haha~ nomey la! ske2~ :D

hud aikara said...

eh eh..kucing saya pon macam ni.. suka sangat rumput..kalau tengok rumput macam tengok ikan!:)

sesemut said...

gemuknyaaa... mcmmana boleh gemuk camni ni...? kena nuntut ilmu ni..

meowwmania said...

macam sedap je tgk dorang makan rumput tu..terliur pulak heheee

YaYa@DaiYa said...

seeedaaappnyee....

mintak skett.. hihi..

habsahharun said...

kucing sy pun suka makan rumput..:)
comel2 kucing awak..

Lieyly ︱ Alia said...

ouch makan rumput ^^

Fathiah Hamim said...

oihh besau gila!

e.l.i.z.@ said...

gemuknyeeeeeeeeeeeeeee...adakah dia penah operate?