Friday, March 2, 2012

~rumah baru, bilik baru~

Rasanya tak sampai 6 bulan kittyworld bpindah ke rumah baru di putrajaya, da pindah plak ke seri kembangan.. Kenapa? Hm, bila lama2 duk flat serius mama mummy rasa xsecure utk bdk2..duk plak tingkat 6, risau sgt kalau jadi apa2 kat dorg.. Bukak je pintu depan, ada kaki 5 dlm 3 kaki, pastu trus nampak bawah..huhu,mmg seram.. Kalau tokba n tokma dtg, dorg pun rasa gayat..huu.. Sapa duk putrajaya, mst tahu dgn flat hijau..hihi.. Dulu kt mlk umah ground floor,bkak pintu blkg ada padang.. Skrg mmg susah nk jmp tanah..bdk pun lama xmkn rumput, main kat tanah.. So fikir2, mama mummy bcadang utk cari umah teres.. Alhamdulillah, cari punya cari, dapat la rumah double storey kat seri kembangan..sewa pun ok, kemudahan pun senang..bdk2 pun happy ada tanah, ada rumput..yg pasti, mama mummy n papa la yg paling happy..:) :) :)


Kat rumah baru, bilik utk bdk2 kecik skit dr umah putra.. Yela,dulu kat putra, mama mummy kasi master room kat dorg, skrg ni amik bilik kecik je utk dorg..hihi.. Tupun ok je, ada je space klu nk lepak dlm bilik dorg..hehe.. Xmo citer panjang2, tgkla je la keadaan bilik dorg..hehehe.. Eh, sape2 nk dtg melawat rumah kami, meh la.. Dialu2kan sgt..hee :D






our home sweet home..hee :D

5 comments:

tachi n poncho said...

xpe..bilik kecik ke besar ke dorang xkisah tu..yg penting kasih sayang mama mmummy dan papa sentiasa besar..

KucingMalaysia said...

huhuu..nasib baik budak2 tak streess asyik pindah rumah je,. betul walau besar atau kecik, janji diorang happy dapat tuan macam mama mummy. yang sentiasa fikirkan terbaik utk diorang. Cantik bilik diorang :)

NISS said...

tgh cari rumah area situ gak.berape ye sewa situ?

Aqeef Aniq said...

kat LEP berapa nie?? boleh jumpa hachi tak?? teringin nak jumpa derang nie...
silent reader je selama nie.. huhuhu

KittyWorld said...

Kak fidah : hehe,btul..kecik ke besar xkisah..yg penting semua besarrrrrr kat hati mama mummy..hehe

kucing malaysia : seb bek xstress,dorg ok je..lgi sonok dpt blari2 turun naik tangga..hehe

NISS : around 750 - 850

Aqeef : hehe,LEP 6.. boleh, nak dtg bgtau la..hehe..:)