Tuesday, September 18, 2012

~yaya & hachi balik kampung~

minggu baru ni kitorg balik kampung kat phg.. bukan minggu ni, tiap2 mggu balik..n tiap2 mggu mesti bwk balik 2 ekor, sbb malas nak crowded sgt cage dorg spnjang kitorg kat kampung..  kali ni bawak yaya n hachi. sbb mummy da promise kat yaya kata nak bwk balik die, so janji harus ditepati..hihi.. lama xbwk yaya balik, risau gak die stress ke, x behave ke.. biasa sbelum ni ok je, tp xtahu la sbb die lama xnaik kete..

mcm biasa, ktorg mmg xkn bwk carrier ke, cage ke sbb kitorg lagi suka dorg lepas n bebas dlm kete.. nk bjalan ke, melompat ke, main ke buat la apa2 tp yg penting jgn gnggu driver.hehe.. so lepas da start enjin, sejukkan kete n trus msukkan dorg.. suh dorg explore la dulu depan belakang, bau sana bau sini.. nti bila kete da gerak dorg da rasa selesa..hehe :)

yaya kereta bgerak je, trus duduk bwh kat kaki mummy, tpaksa la mummy angkat kaki bersila utk die.. xlupa juga bear die tu, xleh tggl bear tu, sbb bear tu la yg akan buat die behave..hihi :D


hachi mcm biasa la, port kesukaan die sejak azali.. kat belakang tu.. naik kete mst trus lompat atas tu.. bdk ni hari2 naik kete, xheran da nk bau2 ke apa..hihihi


da bosan duk atas tu, nak mengacau papa lak drive.. penat da tegah, die dtg jugak.. last2 ikut je kehendak die.. nak tlg papa drive ye.. xpe2, tlg la... 


tp hampeh, kejap je tlg drive nya, tgk da melintang atas papa tu..tido xhingat dunia plak tu.. ish2, hachi xsenonoh perangai..


yaya plak jeles sbb hachi duk depan, die pun melompat ke depan gak..da la gemok, mana muat, tp nak jugak duk depan, kasi jugak la.. duk la bsempit2 ngan mama.. mummy duk belakang golek sorang2..hehe :P


da bosan duk atas papa, merayap atas riba mama plak.. nasib mama xkisah.. da tido 1 jam atas mama, bangun dan akhirnya...

 

tido sebelah mummy sampailah umah pahang....yaya lak tido kat kaki mummy sampai phg ..hehehe.. lepas ni turn kucing lain plak balik kampung..:D


10 comments:

HimAwaRi said...

Amboi behave nye duk dlm kete..kalo my babies smpi ada yg terkencing2 dlm cage siap bagai hehehe~~

KittyWorld said...

hehe, dorg da bese naik kete, tu yg ok je.. tp ada buat hal gak... hehe

MamaBetty said...

bagusnya!! kalau anak aku siap nak kencing berak pastu mencakar2 mcm aku nak hantar dia pi zimbabwe..hadoii...

KittyWorld said...

hahaha, dasyat tol kucing MB..haha..

Izzy said...

Alololo moknyaaaa lah. Duduk kat tempat kaki tu sampai penuhhhh kat bawah tu, hahaha. Eh kampung kat Pahang, kat manaaaa? Kitorang kat Kuantan :)

KittyWorld said...

Izzy, kitorg kat jerantut je.. tula, tahu iz duk kuantan, tu yg nk dtg melawat tu nti..heheh :D

Rosmawati Yusof said...

Amboi, suker yer naik kete jln2..

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

behave nye diorang ..

Iela Lullaby said...

wahhh bestla dorg tu dpt blk kg..

msti yg lain2 jeles...kihkih..

nsebla dorg duduk diam je..

http://ielahinagiku.blogspot.com/

Lara sushi said...

stalk ur blog from blog izyahya ;)hehe..

Ya Allah bebudak ni..gebusnye die..mine pon bagi lepas je dalam kereta kalau bawak dorang..agak jakun sikit lah mulenye tp la ni dh besar x jakun dh.. hehe

nice blog and akan kerap stalk la nampaknye lepas ni..