Monday, September 24, 2012

~kenduri rumput~

setelah 2 minggu menuai rumput, akhirnya hasilnya boleh dimakan.. ceh, ayat xleh blah .hehe.. haa, masa ditunggu2 telah tiba.. budak2 mst da tak sabar nak mkn rumput ni.. mama n mummy pun xsabar nak tgk gelagat masing2 bila dapat rumput.. almaklumlah da lama xmkn.. sorry la syg2 semua, umah kita xde tanah nak tanam rumput kat luar, so ckup la apa yg ada ni ye. hehe..

budak ni xleh kuarkan serentak 8 ekor, jahanam terus rumput tu nanti.. so mummy kuarkan dulu cage junior (hachi, mochi, cophi, jp). mama hulur je rumput, masing2 da tak keruan.. hehe.. bwk bsabar ye anak2ku sayang. semua dapat mkn, jgn risau..hehe.. tgk la muka masing2 excited nampk rumput..hehe


krup, krap, krup krap.. makan tak tgk kiri kanan da.. bila mama tarik bekas rumput tu, abeh disambar balik.. xsenonoh btul perangai.. mkn rumput mcm makan ayam rebus je.. korang tu kategori karnivor tau bukan herbivor tahu tak? hehe.. kali ni JP 1st time nmpk rumput, sblum ni dia kecik lagi so ni la kali ptama die knl n nak mkn.. mula2 die mcm blur2 "menda apa ni mummy?" tp lama2 abeh dikonker nya rumput tu.. siap naik suma kaki2 badan mulut atas bekas rumput tu.. tahu la best.. ish ish..


lepas da puas makan, sume nye duduk kekenyangan.. eh, kenyang ke? takde la kenyang, tp dorang puas la kot. rumput pun da jadi rupa apa je, abeh serabai...ok cakap apa semua? "terima kasih mama, terima kasih mummy..kami puas hati dapat kunyah2 rumput" (smbil pndang mummy). "ok, bagus..nti kita tanam lagi ye..now turn abg2 n kakak2 plak makan ya..korang g main kat bawah." hehe


then kuarkan cage senior lak (yaya, bee, cheezy, caspi). kasi 1st round kat cheezy n caspi dulu.. yaya n bee bgolek2 dulu atas katil.. haa, yg ni mkn mmg xigt dunia.. gigit sini, gigit sana.. atas bwh kiri kanan sume kene gigit, dorg ni lagi dasyat mkn dr bdk2 cage junior..hehe..rumput pun da senget abeh da..ikut korang la, janji korang suka.. mama mummy pun suka..:) smpai mjilat hidung dan mulut dapat mkn rumput ye chee.. hehe..



ok, turn yaya n cheebee.. 2 ekor ni last skali kasi, sbb dorg paling excited dgn rumput.. selalu kuar umah senyap2, sbb nak mkn lalang belakang rumah.. so kene kasi last skali, nti xde la rumput tu abeh ngan dorg je..hehe.. buat lak muka comey gitu yaya, geram je rasa..hehe.. nak tunjuk kat mama mummy yaya suka rumput ye.. xpe2, makan la puas2 ye..hehehe


ini la rupa rumput lepas sume da abeh makan.. xgaya rumput da kan.. rumput tggl nak kuning2 n mati.. hihi.. xpela, next time kita tanam lagi ya.. mummy lepas ni get ready la kalau dorg muntah rumput+hairball.. huhuhu..xpe :)




12 comments:

Lara sushi said...

eh eh..samelah..beli kat ktaj jugak..tapi baru tumbuh akar..tak tumbuh sepenuhnya lagi..sampai jadi macam tu..hamboi bebudak semua..

semua biji benih tu guna sekali habis kan?

KittyWorld said...

Lara, haah kw perabihkan semua je..hehe.. hari2 tgk sbb xsabar nk tggu rumput tinggi..hehehe

Nabiel said...

haha..comelnye kucing2 nie!=)
abis rumput tu,dh mcm hape dh..hehe

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

eee..gomok2 semua nya ! kasi makan ape ye? duh comel2. siap2 lah nanti nak mencuci muntahan :)

maszull said...

assalamualaikum kitty...meriah nyer mereka berebut2 nak makan rumput tu..:)

Anonymous said...

ahahaha.. tergelak sensorg bce citer kali nih.. adehh serabai abis rumput tu.. wahahahhaa

cik lin butterfLYNN~~ said...

mcm best je bg mkn rumput,tp utk tujuan apa ya suh dorang mkn rumput tu?? curious lak nk tahu,hehe.. btw,apa nama rumput ni??

missNN said...

since kecik mykitty xpnah mkn rumput so teringin gak nk bg dorg mkn tapi dorg mkn ke ek?utk pertama kalinye..

izwan said...

thanks for the info, xtawu pulakkucing kena makan rumput

♥ Izni ♥ said...

salam kak yg rmpt ni akk tnm cm besa la ek?
dia leh tnm kt tuppawere gak ke? agy 1 rmpt 2 akn tmbh blk ke x ek? huhu ade da beli rmpt kt PH tp xtnm2 agy

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
http://asianbet77.com/

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI