Thursday, December 1, 2011

~Rantai.Art Event Photo Contest~

buat pertama kalinya SCRATCH @ KTAJ menganjurkan 1 contest dengan tema yang sgt menarik iaitu "FROM THE STREETS", maksudnya kucing2 dari jalanan atau stray cats. syarat penyertaan tak susah pun, hantarkan brp byk keping gambar kucing yang korang selamatkan dari jalanan dan berikan sedikit cerita ringkas pertemuan korang dengan kucing tersebut. yuran penyertaan contest ini murah je, RM5 utk setiap gambar yang anda hantar. utk keterangan lanjut, korang boleh klik pic kat bawah ni.. tp cepat2 tau, tarikh tutup contest 4 disember ni tau bsamaan birthday mummy..hee =P


jadi utk terus menyokong KTAJ, KW pun hantar la 1 penyertaan.. jangan xtahu, byk2 kucing KW ni, ada 2 ekor yang mama mummy selamatkan dari jalanan tau..nak tahu siapa? ni haa budak gemok kat bawah ni dan sekor lagi chebee..dan sedikit cerita ringkas waktu kitorg jumpa bdk 2 ekor ni..:)

SOPHEEA


Kucing pertama yang kami jaga sepenuhnya. Jumpa yaya pada 8 Mei 2009 dekat pasar malam temerloh, umur dia dalam linkungan 1 bulan waktu tu. Dia tengah kutip sisa makanan kat tong sampah.. Sangat kotor dan badan penuh dengan kutu. Mulanya dia agak liar dan garang, tapi lama-kelamaanya sangat manja. Sekarang dah 2 tahun 6 bulan jaga dia dan yang lain2.. Alhamdulillah dia semakin sihat dan hyperactive..we love u yaya! :)



haa, klu korang baik hati jom like pic yaya ni ya! mana tahu dapat hadiah ke kan..hikhik..senang je, klik je pic dia kt atas ni, n klik like! thanks u..xoxo :*





8 comments:

meowwmania said...

mmg betul...kucing ni tak kira lah rupa dia camana kalau dibela dan dijaga elok-elok mesti cantik punya tp sayangnya ada org yg cuma suka tgk kcg cantik2 saja kalau setakat kucing jalanan ni disepak-sepak saje :((


gud luck utk KittyWorld!!

zahidahwahid said...

rumah kitaorang tak boleh ada kucing....semua allergic a.k.a takut kucing....huhuuhuhu


New Entry: 01- A recent picture of you and 15 interesting facts about yourself

Cabaran 30 Hari

fatimatuzzahra said...

yaya sooo tute ahh..sy suke tucen oyen..macam hemohemo saya..eh awak org temerloh ke..samat berblog ek..

h'zulproperty said...

wah! kecomelannya terserlah.. gemok plak tuh! peh! peh! peh!

Cik tikah said...

eeiii.. geramnya tgok dia. rasa nak peluk kuat2!! hehe.. cik tikah pun pencinta kucing tegar. haha..

h'zulproperty said...

baru egt nak like.. bkak2 page rupe2nye dah like..

shark said...

opsss.
suma dlm ni kucing kamu ker?
org baru disni:)

Harun Ar said...

Hmmm, Cantik kucing tu