Sunday, May 16, 2010

~saat-saat mendebarkan~

sory sume, lame sgt tak update blog.. terlalu busy ngan keje, tak smpat nk update.. dalam masa smggu ni byk sgt citer pasal anak bulus nak share ngan korang, tp biar kitorg share yang ni dulu.. sume sedia maklum kan, kitorg mhitung hari je mnggu pheea beranak... n now die da beranak pun.. heee.. kitorg da jadi nenek da.. yipee!! pheea beranak 14 mei, pkul 1.30 petang kat klinik.. die ade masalah skit nak beranak, pkul 8 pagi air ketuban da pecah, tp still tak beranak smpai pkul 12, kitorg da cuak then trus bawak g klinik.. doc bg injection untuk teran, n die selamat lahirkan 4 ekor babies yg sihat dan gemok.. hehe.. ok, utk post kali ni kitorg nak share saat2 mdebarkan bile pheea ade masalah beranak.. tcungap2 die pagi tu, kitorg cube usap2 perot die, bg die minum, tp still tak beranak jugak.. last2 bawak g vet.. doc ckap baby die jauh lagi, so kene bg ubat utk die push.. 30 minit lepas tu, lahir la sekor.. hehe.. then doc bg injection lagi, lahir lagi sekor, n third injection lahir 2 ekor.. doc kate maybe ade lagi dlm perot die babies, sbb gemok lagi perot die, tp tgk mlm tu die beranak tak. klu tak jugak kene bawak g vet smula..hehe.. pic kitties, mlm kang sha update k.. :)
 
 
 
p/s : 2 ekor red tabby, 2 ekor calico.. hehe..

16 comments:

Ery Farieha said...

wahhh berdebar2
heeee

Tihara said...

laa kesian nye

tOm said...

skarang ni musim kucin bersalin kot.. kucing sy pn da slmat beranak =P

umi_e said...

salam... alhamdulillah semuanya selamat...

catz_lover said...

alhamdulillah n tahniah ek...nak 1?hihihi

illafira said...

ciannye.. mayb babies bsr2 kot.. anyway.. tahniah

sI tEDI said...

hye yaya,
ingat petang tadi nak lawat yaya ngan anak2

x jadi pulak.

lain kalilah makcik tedi datang okey!

dir...antologi hidup apple sepi... said...

yeay..congratz...semoga anak2 dia cute2 jgk..hoyeah...

cikCEPET said...

waa besa tul pwot dieh...
tkot na nengok..
heeh :))

.::WaNiE::. said...

congrats !!

kesian tengok dia

Normi Ali said...

tahniah ...dah jd nenek yer.....jaga cucu bebaik k.....

Jul's said...

TAHNIAH.>!!!!!!!! tp Nenek Twin..!
dah dapat cucu yg gebus2 chumel yekk... akak dulu cam tuh ler masa tggu si Rusty beranak..sama2 gelisah dlm bilik dok teman dia..

papepun, moga dorg sihat walafiat & terus membesar bagai JOHAN..!! amin....

meowwmania said...

cian dier..

sama ngan kucin kita citam, tp citam kena belah pewot huhuu

Misz Pinkie Winkie said...

alolo..
ayu lin dah dapat mms tue.
comeyy gilerrr..geramm jerk tengok..
hihiihiih

Anonymous said...

besar yer peyot dia..dh la terkangkang..mmg dh xlrt ek phea...mst dia nk jalan pn ssh kan...pape pn dia dh slmt dah lahirkan baby..comeyyyyyyyyyyyy...

ItaJeff said...

tahniah...dah selamat lahirkan baby yg comel :)