Friday, November 25, 2011

~jejebon nakal mandi! :D~

last week, budak bertiga yang 'BAIK' ni buat kerja nakal, koyakkan plastik minyak msk yg baru beli kat dapur pastu mandi minyak. waktu tu mama mummy tido, so bila bangun tgk 1 umah da penuh ngan minyak ngan dorg2 skali jadi orang minyak..eh,bukan orang tp kucing minyak..huhu.. geram sgt waktu tu, bygkan nk cuci minyak kat lantai smpai hilang sepenuhnya, bhari2 kene mop.. T__T bdk2 ni plak buat muka tak bsalah je..siap boleh lari2 lagi kat minyak tu n seret 1 umah..huu..

bila da berminyak, harusla kene mandikan dorang ni..padan muka! siapa suh main minyak, da kene mandi.. waktu ni dlm kul 4ptg kot, matahari xpanas sgt..tp tpaksa jugak mandikan dan nk taknak kene gunakan hair dryer,takot lmbat kering plak nanti..huhu

 
yuki n cophi tak suka hair dryer, mgkin sbb bunyi dia yang kuat, so dorg mmg taknak..jadi kitorg biarkan dorg jilat sendiri..

tp budak hachi ni suka hair dryer, smbil mummy keringkan dgn hair dryer, dia pun jilat jugak bulu die,nti sama2 kering..hehe..

syok plak daaa..hehe :P

 
bila da nampak kering skit, baru leh kuarkan dari cage.. pastu bderet2 naik atas sofa nk keringkan badan masing2..xpe, guna la sofa tu..mama mummy tak kisah,janji korang kering cepat..hee :)

mama tolong pegangkan ekor hachi sbb die susah nk jilat hujung skali..hehe,comey je!

p/s: pinjam perkatan jejebon dari meowwmania..mcm besh lak sebut..hihi :P


9 comments:

KucingMalaysia said...

AMboi notty nya main minyak !
Kesian mama korang nak kena hilangkan kesan tu berhari2 (katanye) hehee..

Takpe, bukan selalu bagi mama keja kan?

joijoi80 said...

iyola...nakal juga jejebon tu ye.. ingat jenis bulu lebat ni kurang punggah umah..

m.q said...

comelnya memasing kene mandi
hehehe

soleheen said...

ni mesti diorang nak goreng ikan tp cari minyak x jumpa...haha

meowwmania said...

haaa tulah nape nakal kan dah kena mandi hehe..

MamaBetty said...

lorr...awat lambat mandi minyak..deepavali dah lepas ler...kihihihihi

Munnafendy said...

tetiba rasa sebak pulak...me dulu ada kucing mcm kucing akak ni..nama dia oyen...rindu tak terkata kat dia..ada je peel die yg buat kite geram..selalu mndikan dia tp kena main kejar2 gak la dlm bilik air....tp 2 dulu la...rndu sgt.. =(

Searsir Beranda Pagi said...

i luv 'em

Naz said...

haha..awat la nakal sangat jejebon ni