Wednesday, November 3, 2010

~mochi minta maaf :(~

hye blog,

ari ni mochi plak nak tulis blog.. :D pagi tadi mochi bangun pagi, mochi dgr mummy siap2 nak pegi keje.. mochi jerit2 dari bilik sbb nak kuar.. mummy pun lepaskan hachi n mochi kat ruang tamu..yeay! mochi tgk mama tido lagi.. ish2 mama ni tak bgun2,kuat tido mcm uncle todd..hehe.. :P mochi tgk mummy kehulu kehilir kalut bsiap pegi keje, mummy da lambat la tu.. mummy msuk bilik kitorg, bg makan kat uncle n aunt bulus dlm bilik, mummy letak skit kat bowl kat dapur.. pastu mummy trus bukak pintu belakang utk pegi keje.. mochi cepat2 lari kuar jugak..yeaay!sonoknye dapat amek angin pagi..:D tp tak smpai sminit pun mummy tangkap mochi bawak msuk dlm umah... :( sejam lepas tu dlm pukul 10pg, mochi panjat pintu belakang, mochi dapat kuar umah.. yeay! sonoknyeee takde sape boleh tgkap mochi.. dalam pkul 11 mama update status fb bgtau hachi bosan men sorg2, mummy pun pelikla.. mane mochi.. pastu mummy tya mochi mane, baru mama tigt mochi.. mama igt mummy simpan mochi dlm bilik blik,tp takde..

mama da kalut2 cri mochi 1 umah, dlm almari, bawah sofa, bawah rak.. tp mochi takde.. mama pegi cri kat luar, kat parking kat padang tp takde jugak.. mama da nangis2, mama trus cal mummy kat ofis, call papa.. papa n mummy trus balik umah tlg cari mochi, tp mochi takde.. mama,mummy papa pusing sume blok smbil jerit2 nama mochi.. sejam dorg pusing2 kat luar, tp mochi tak muncul2 jugak.. mama trus masuk umah wat iklan kucing hilang, smntara tu papa call uncle goh, pengerusi penduduk mntak permission nak tmpal iklan, tp uncle goh ckp takleh tmpal sbb kawasan umah tu takleh bela haiwan.. so mama tmpal je depan umah kot2 ade bace.. dlm masa yg sama, mummy dapatkan no tepon sorg pakcik dr kawan mummy, pakcik tu boleh tgk bende hilang.. lepas dapat je no pakcik tu, mama n papa trus pegi umah pakcik tu tya kat mane mochi.. ksian dorg susah sbb mochi.. pakcik tu ckp mochi ade lagi dekat2 ngan umah, die kene kurung.. mama trus nangis tigt kat mochi, sian mama.. 

ni la iklan mama buat.. :(

otw balik ke rumah, ade sorg pompuan cal mama, die ckp mochi ade pada die..die jmpa mochi kat parking n tlg simpan jap smntara die pegi kelas.. org yg smpan mochi rupenye sebelah umah mama je.. balik dr kelas die nmpak iklan depan umah n trus cal mama.. mama suke sgt, papa pun, mummy pun.. smpai umah mama trus amek mochi, mama cium2 mochi, mama pelok mochi smbil nangis.. ksian mama, mst die susah hati sgt.. mama, mummy, papa.. mochi mntak maaf wat sume susah hati.. mochi janji tak kuar umah da.. mochi takkan susahkan sume lagi.. mochi jnji jadi anak yg baik.. mochi muram td sbb mochi nyesal wat sume org susah hati, sbb tu mochi masam je bile balik, bukan sbb mochi nk kuar umah lagi.. lepas ni kalau mochi nak kuar, mochi tggu mama mummy papa bawak mochi jalan2 ye.. mochi mntak maaf skali lagi.. :D n utk sume kawan2 mama mummy, tq byk2 sbb doakan mochi selamat balik setelah hilang selama 5 jam.. hee..


love,
mochi 

27 comments:

Bulan said...

mochi jgn nakal2 k..
duk umah je k..
ehee..
comel nye mochi ni..
nk jugak bela kucing rasenye

░♥si lampu neon♥░ said...

NAK KENE BABAP LA MOCHI NI..

iela said...

Mochi dah betul2 insaf ke.. jgn buat lagi tau..

umi_e said...

Kak e pun hilang Fatimah Megumi dah dekat 2 minggu... dah cari keliling dan tampal poster tapi masih tak ada berita :(

*orang yang pandai tengok barang hilang boleh tak tolong tanya Fatimah Megumi ;)

* HeeBum * said...

mochi unnie.. nape buat cmtuuu... eomma bum cite kt bum yang unnie hilang.. risau.risauuu

♥cutebabygirl♥ said...

comelnye meoww tuuuuu! :D

meowwmania said...

baik la jumpa kan...alhamdulillah~

mochi jgn nakal2 lg taw

Mama Eena said...

mochi mmg buat mama risau..seb bek jumpa..klu tak, tak tau la mama camne..dah la mama nk exam ni...lain kali jgn bt camtu yer..nti pas exam mama bawa mochi jalan selalu ok...^_^

fiza said...

ya Allah...
nasib baik ada org tlg jaga kejap..
nakal ye mochi ni...

e.t.t.y said...

aduhhh....nasib jumpa. plus siap mntak tolong pakcik tu sgt sweet...

Namie Amir said...

kucing mmg slalu tggu peluang nk kuar rmh..pantang nampak ruang terus 'lompat pagar'..hehe

Anonymous said...

sedih r bce ni...tb2 bergenang air mate ak..alhamdllh la dh jmpe blik...

regards
aunty ella...

Misz Pinkie Winkie said...

mochi jgn nakal-nakal yerk.
kalo duk umah tue pastiekan semua bermangga tau.
risau ada orang kidnap nantie.
mama lin pon risau tau.

m4rilyn said...

awak terlalu excited ye Mochi.

lesson learn kan...sian kat mama awak tu. lain kali jgn buat lagi

Matika Love 131020 said...

ala kcian nya.......kucing yg comel pun kne curi...

Anonymous said...

tau tak .. i pun semalam hilang kucing... sampai nangis nangis... pastu panggil panggil nama dia.. dengar dia menyahut dari dalam rumah orang... terus ketuk... tapi org tu kata tak nampak... tapi rasanya dia kesian kat i... dia lepaskan.. msa i turun, kucing i datang kat i... kesian dia... lapar ... makan lahap betul.. pastu tidur... maybe dia tak selera nak makan dan tak lalu tidur rumah orang... love her so much

has said...

Great blog here.. It’s hard to find quality writing like yours these days. I really appreciate people like you! take care and see you soon.

saya said...

huiii...mochi notty yeee..jangan bagi mama & mummy susah hati ye sayangggg... love you...

Anonymous said...

dear,
can u help me.
i lost my kitten too.
since 5th feb 2011.
Boleh x share with me that pakcik no.
i mintak tolong sangat2.pls..pls..
msg me k. 0102242482 or email me at mazni.alihassan@hotmail.com.

thanks..

jutawan jenal said...

Mochi ada ikut kcing lain kot.. tu yg tssat tu... takpa, aslkn dia dh blik, bgs la kn...

Jom kongsi kisah kucing pertama anda di sini

apisv2 said...

salam,
mengunjungi rakan2 blog;)
slmt berkenalan,
blog apisv2

Esempoi said...

comel plak kucing tu
ramai yang suka kucing, memang sempoi

Buat Duit Internet said...

Huhu.. Nak sekor boleh?

Mochi jangan kua umah lagi ek.. Cian kat mama tau cari Mochi tak jumpa-jumpa pastu sedih..

Kalau Mochi nakal macam tu lagi, biar 'pakcik' pulak jaga Mochi ~ lalala..

POP said...

waahh!!! cute :)

Saad ali said...


I love your site! You will be in our prayers and thoughts! Nice and informative post
on this topic thanks for sharing with us.Thank you

Architectural Walkthrough
Architectural Visualization
Architectural Rendering
3D Animation
Product Animation
3D Modeling
Corporate Presentation
3D Images
Real Estate Publicity
Multimedia Presentation
Saad Ali Cool

Black Smith said...

I can see that you are putting a lot of time and effort into your site and detailed articles! I am deeply in love with every single piece of information you post here
Surgical instruments
Dental Instruments
Beauty instruments
Neurosurgery Instruments
ENT instruments
Gynecology instruments
Orthopedic instruments
Ophthalmology
Hollow wear Utensils
Veterinary instruments
Surgery Sets

Murree Point said...

Pretty good post. I just stumbled upon your site and wanted to say that I have really enjoyed
reading your site. Any way I'll be subscribing to your feed and I hope you post again soon.

Vacation in Murree | murree property for sale